FDA daje zeleno svetlo Daxxifyu – dugo očekivanom konkurentu botoksa

10-10-2022

Revanceov novoodobreni tretman botoksom – Daxxify,  sprema se za borbu s AbbViejevim (Alerganovim) konkurentskim injekcijama.  Reč je o prvom injektibilnom neuromodulatoru koji se temelji na tehnologiji izmene peptida. Istraživanja su pokazala da je efikasnost novog preparata za peglanje bora,  neuporediva u odnosu na dosad koristene 

Trajanje efekta 2-3 puta duže u odnosu na konkurekciju

Tretman Daxxify privremeno uklanja umerene do teške glabelarne bore (bore između obrva) i hvaljen je zbog svoje izdržljivosti. Istraživanja su polazala da tradicionalne injekcije Botoxa- poput AbbVieovih, traju tri meseca, dok je efekat  Daxiffya vidljiv između šest i devet meseci.

Neuromodulator koji se temelji na tehnologiji izmene peptida

Daxxify je prvi injektibilni neuromodulator koji se temelji na tehnologiji izmene peptida. Iako je trebao dobiti odobrenje FDA-e još u novembru 2020., radi izbijanja pandemije koronavirusa, sve je prolongirao za 2 godine.  Daxxifyjeva ključna razlika je u prednostima trajanja koje su utvrđene tokom ispitivanja faze III s  2700 pacijenata i 4200 tretmana. Istraživanja su pokazala da samo jedna injekcija ima snažan učinak na bore.

Cena nepoznata, očekuje se na tržištu početkom 2023.

Odobrenje novog tretmana botoxom, dočekano je s velikim uzbuđenjem. Međutim iz Revancea poručuju kako im je cilj istražiti Daxxify i za ostale terapeutske primene. Trenutno očekuju odobrenja FDA za primenu ovog preparata u lečenju cervikalne distonije, bolnog stanja uzrokovanog grčevima vratnih mišića. Dovršena je i faza II studije o spastičnosti gornje usne. Komercijalna cena Daxxifyja još uvek nije poznata, a očekuje se na tržištu početkom 2023.

FOTO: Arhiv / promo

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar