Istraživanje potvrdilo: ovo su namirnice od kojih grudi rastu preko noći

11-12-2017
Featured Video Play Icon

Dok jedan deo devojaka čezne za većim grudima, druge žale zbog svoje obdarenosti. Ne bi li pomogli ovim prvima, naučnici su odlučili da istraže kako na prirodan način podstići rast grudi. Rezultati studije pokazali su da ovih pet namirnica koje imate u kuhinji , mogu  uticati na bujanje vašeg poprsja. 

Šargarepa

Ona sadrži visok nivo estrogena koji utiče na rast grudi, a preporučuje se konzumacija sirove ili polukuvane šargarepe.  Estrogen ima višestruko delovanje na telo. U prvom redu određuje ženski pol i upravlja polnim životom žene. Osim što utiče na formiranje ženskih polnih karakteristika, uključujući raspodelu masti na telu u grudi i bokove i razvoj mlečnih žlezdi, estrogen dominira prvim delom menstrualnog ciklusa, što znači da svakog meseca regulira sazrevanje folikula, odnosno ovulaciju.

Cvekla

Ovo povrće je izrazito bogato gvožđem koje takođe može podstaći prirodan rast grudi. Inače, najveća koncentracija gvožđa nalazi se u majčinom mleku, čak 50 odsto. Osim što pomaže u postizanju većeg poprsja,  uloga gvožđa je zaista ključna za zdrav život , što najbolje pokazuje to da  snabdeva kiseonikom vitalne organe, mozak, srce i jetru. Istovremeno, gvožđe podstiče rast, otpornost na bolesti, sprečava nastanak zamora, održava koncentraciju i daje mentalnu svežinu i budnost.

Začini

Neke od začina, poput origana i žalfije, bi trebalo dodavati u salate jer čak i oni, prema rečima  stručnjaka utiču na rast vaših dojci. Kupajte i masirajte grudi i na njih stavljajte obloge natopljene čajem od origana ili žalfije. Istovremeno ga pijte jednom dnevno. Čaj se priprema tako što se 1 šoljicom ključale vode preliju 2 prstohvata cveta i lista žalfije ili origana i ostavi  se da odstoje 30 minuta.  Za rezultat je potrebno primenjivati ovu terapiju tokom dva meseca.

Mlečni proizvodi

Belančevine koje nalazimo u mlečnim proizvodima stimulativno deluju na mlečne žlezde, koje također utiču na rast grudi. Isto tako mlečni proizvodi sadrže i proteine koji su važni za izgradnju tkiva u našem organizmu, pa tako i za formiranje zdravih, čvrstih i velikih grudi. Iako su one pretežno od masnih naslaga, potpuno bi pogrešno bilo hraniti se samo mastima u cilju prirodnog povećanja grudi. Proteini čine gradivni materijal hormona neophodnih za rast, među kojima je hormon ljudskog rasta.

Soja

Proizvodi od soje sadrže veliku količinu estrogena i fitoestrogena, a upravo su oni najzaslužniji za bujno žensko poprsje!  Sojini proizvodi i tofu (sojin sir) bogati su fitoestrogenom i izoflavonoidima. Idealna dnevna količina ovih namirnica bi bila 100 do 200 mg na dan, što se nalazi u 350 g sojinog mleka ili 75 g sojinog sira. Ishrana zasnovana na soji koja sadrži fitoestrogene ujedno omogućava i lakše podnošenje menopauzalnih tegoba. Ako niste ljubitelji soje, možete konzumirati semenke lana, sočiva ili suncokreta, koje takođe sadrže ove delotvorne hemijske spojeve, ali u nešto manjim količinama.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar