TOP 5 tretmana lepote koji će vam pomoći da zasijate u Novogodišnjoj noći

12-12-2017

Bliži se najiščekivanija noć u godini, ali uz svečanu garderobu koju ćete obući za tu posebnu priliku , puno je važnije da lepi budete i vi sami.  Užurbani način života ponekad nam ne ostavlja puno vremena za sebe, što se često zna odraziti u vidu umornog i iscrpljenog lica,  Verujemo da takvi sigurno ne želite da uđete u novu 2018. , stoga vam donosimo top 5 tretmana ulepšavanja sa najboljim i najbržim efektima podmlađivanja.

5.  RF radiofrekvencija

Radiofrekvencija RF u bilo kom obliku, deluje na principu dubinskog  zagrejavanje kože .Intradermalno zagrejavanje ima niz bioloških učinka od kojih je najvažnije spomenti proširenje krvnih sudova,  koje sekundarno pospješuje oksigenizaciju tkiva. Tretirano tkivo bolje se hrani jer dobiva više kiseonika, a uz to se i podstiče stvaranje  novog kolagena. Naime , poznato je da kolagen kao takav dolazi u formi spirale te kao i svi ostali proteini, senzibilan je na promenu temperature. Ukoliko je promena temperatura dovoljno nagla i visoka ,spirale ce imati tendenciju kontrakciji,a krajnji rezultat ce biti zategnuta koža. Efekat je vidljiv već nekoliko dana od urađenog tretmana.

4. PLEXR i Plasmage

PLEXR ili nehirurkša blefaroplastika i Plasmage ,  relativno su mlade metode zatezanja očnih kapaka. Ovi uređaij koriste tehnološku inovaciju baziranu na plazmi te svakako označavaju novu smernicu u estetici. Predstavljaju takozvanu “soft” ili “meku” hirurgiju s rezultatima poput onih koji se dobivaju operacijom. Aparati korisei ionizovan vazduh u kojem se stvara iskra poput munje, tj. Plazma u kontrolisanim uslovima zagrejava tkivo uz jak efekat zatezanja kože. Pri tome dolazi do biostimulacije tj. podsticanja prirodnog procesa obnove i podmlađivnja kože uz razvoj novog kolagena.Ovom metodom može se odstraniti višak kože na kapcima koji nisu previše opušteni. Efekat je vidljiv odmah,  zavisno o opsegu tretmana , oporavak traje od jednog do 10 dana.

Početak delovanja botoxa

3.Botox

Iako je radi efeka koji postiže u peglanju bora zaslužio biti na drugom mestu, samo radi čekanja na njegovo delovanja od 6-14 dana , smestili smo botox na poziciju broj tri. Ovaj preparat učinkovito pegla  bore na način da ih paralizuje te je potpuno prirodan i bezopasan. Reč je organskoj supstanci – pročišćenom proteinu izvedenom iz bakterije clostridium botulinum, a delovanje mu je nekoliko meseci. Iako preterana doza  botoxa može da stvori nepoželjan efekat tzv ” voštano lice”, ukoliko tretman radite kod poverenog doktora ne morate se bojati toga. Iskusan stručnjak upozoriće odmah pacijenta ukoliko su njegove želje nerealne.

2.Tretmani mikroiglicama

Dermapen tretman je dobar način za podmlađivanje kože prirodnim putem.  Ova terapija potpuno je sigurna, bez ikakvih  kontraindikacija ili bilo kakvih, do sada poznatih komplikacija.  Deluje na način da ubodi koje uradi aparat, podstiču kožu na obnavljanje ,  peglajući bore, strije i ožiljke,  uz dodatni  efekat zatezanja . Za razliku od drugih proizvoda sa mikroiglicama poput dermarolera,  Dermapen ima precizan vertikalni ugao uboda koji pruža ravnomerniji i sigurniji metod, posebno kod tretiranja  teško dostupnih mesta (oko očiju, nosa i usana) uz daleko veću efikasnost . Radi toga je tokom tretmana minimalizovana bol i neugoda. Zavisno od jačine tretmana oporavak je jedan do tri dana.

1.Hijaluronski fileri

Radi širokog spektra primene i brzine delovanja hijaluronski fileri su svakakako broj jedan među neinvazivnim tretmanima. Od početne primene koja je bila uglavnom za povećanja usana, hijaluronski fileri se danas koriste za  rešenje mnogih problema.  Bilo da je reč o brisanju bora, dobivanju volumena kao i ostalim mogučnostsima oblikovanja lica. Hijaluronska kiselina  predstavlja jedinstveno anti-age sredstvo koje je pokrenulo kozmetičku revoluciju! Zbog svoje sposobnosti da vezuje velike količine vode, hijaluronska kiselina se koristi protiv starenja, na taj način što se injekcijama ubrizgava u kožu. Ona poput sunđera upija vodu i povećava svoju zapreminu – tako da koža trenutno postaje zategnutija, dobija na volumenu, bore su popunjene, a vi izgledate mlađe!

Pacijentkinja pre i posle tretmana hijaluronskim filerima Juvéderm

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar