Tokom 3 nedelje pila je 4 l vode dnevno. Evo što se desilo sa njenim organizmom

09-12-2017

S obzirom da je svakodnevno slušala o pozitivnim uticajima vode na ljudsko zdravlje, novinarka portala Popsugar odlučila je to proveriti.  Eksperiment kojem se podvrgla  zahtevao je konzumaciju 4 l vode dnevno , a to joj je trebalo pomoći u poboljšanju kvaliteta kože lica i gubitku suvišnih kilograma. Ovo su njeni rezultati...

Dženi pre i posle eksperimenta

Pre nego što je  je započela istraživanje, Dženi je pila oko litar vode dnevno, tako da je ova promena za novinarku bila poprilično drastična. Iako je u početku planirala eksperiment sprovoditi tokom mjesec dana, ubrzo je shvatila da stvar i  nije toliko jednostavno pa je skratila plan na tri nedelje.

“Bilo je puno teže nego što sam očekivala. Prvu nedelju potpuno sam zaboravljala piti vodu ujutro. Nakon jutarnjeg treninga, popila bih oko pola litra, pa još toliko oko ručka. ali navečer bih shvatila da mi je ostalo puno vode za popiti pa bih dva sata pre kreveta pila više od dva litra. Zbog toga sam dobila grčeve u želucu, a i morala sam na mokrenje barem četiri puta tokom noći. Podsetnici na mobitelu nisu mi pomogli, samo sam ih ignorirala”, opisala je  te dodala kako joj je ispjanje vode postao posao u kojem nije uživala.

“Obavezala sam se na tri nedelje i iako mi pijenje toliko vode nije dolazilo prirodno, doživela sam neke predivne stvari”, prepričava novinarka  te navodi četiri stvari koje su joj se dogodile nakon što je tri nedelje pila četiri litra vode dnevno.

Koža

“Koža mi nije bila sjajna, kao što vidite iz fotografije. Borila sam se s aknama celi život, ali nakon 7 dana ispijanja navedene količine vode, definitivno sam primetila da mi se koža očistila. Iako sam svakih nekoliko dana jela slatko, problematičan deo lica mi se očistio, čak i tokom menstruacije. To je bilo poprilično neverovatno i inspirisalo me da nastavim dalje sa terapijom.”

Nadutost

Ranije je imala problema s nadutošću, uglavnom zbog šećera koji obožava. “Imala sam grčeve i osjećala sam nadutost, no ova količina vode pomogla mi je kod sprečavanja problema s probavom”, tvrdi Dženi.

Kontrola apetita

“Stručnjaci su u pravu kad tvrde da pijenje puno vode suzbija apetit”, govori. “Shvatila sam da često nisam bila gladna kao što sam mislila nego sam bila žedna. Zbog unosa velike količine vode, prestala sam sa sitnim noćnim zalogajima.”

Mokrenje

Dženi je i prije eksperimenta tokom radnog dana morala mokriti i do osam puta, stoga joj je mokrenje predstavljalo zaista veliki problem. “Ovo je bio najgori neželjeni efekat ispijanja tolike količine vode, ali to je bilo i za očekivati, no zbog toga teško mi je bilo napustiti kuću, jer čak i ako već jesam bila na WC-u, morat ću ponovo za 30-ak minuta. Takva kazna tokom dana nije nimalo zabavna”, objasnila je. “Usput, to što sam bila super hidrirana sprečilo je bilo kakav zatvor. Nisam imala nikakvih problema po tom pitanju, zbog čega se eksperiment isplatio”, dodala je.

Zaključak

“Pijem li još uvijek četiri litre vode dnevno? Nema šanse! Osobno, to mi je previše, ali kako volim prednosti koje to ima, pijem puno, gotovo dvostruko više nego prije eksperimenta. Još uvek iskorištavam prednosti vode ali bez milijun odlazaka na WC dnevno”, zaključila je.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar