Italijanska antiejdžing masaža za lice

18-01-2020
Featured Video Play Icon

Italijanski kozmetičari su osmislili jedinstvene navike koje svaka žena treba da radi ujutru kako bi izgledala sveže i odmorno. Ova masaža zategnuće tonus vašeg lica i pripremiti ga za novi dan. Iako njeni tvorci tvrde da ima moć podmlađivanja za 10 godina, mi ćemo reći da ona ima efekta, ali za optimatan rezultat ipak preporučujemo aktuelne antiejdžing tretmane, kao i nezaobilaznu estetsku hirurgiju nakon 40-te

Tapkanjem, štipkanjem i šamaranjem do lepote

Italijanska masaža korisit samo tri metode: tapkanje, štipkanje i šamaranje lica. Šamaranje se vrši prstima i dlanovima, štipkanje palcem i kažiprstom, a tapkanje kažiprstom i srednjim prstom.  Nakon što ste umili lice, nanesite hidratantnu kremu pre same masaže – koji ćete izvesti na sledeći način:

1. Počnite da pravite linije na licu: od brade do vlasišta. Započnite lakanim tapkanjem vrhovima prstiju, a zatm krenite da štipkate lice, a zatim da lagano šamarate. Radite ovo 1 do 2 minuta, dok se ne pojavi crveni trag na licu.

2. 1 minut vršite horizontano pomeranje ruka od vrata ka vlasištu.

3. 2 minuta pravite linije prstima ravnajući bore iznad obrva (pratite luk obrva, pa povlačite liniju iznad korena nosa), a zatim i iznad usta (prstima crtajte linije brkova).

4. 1 minut štipkajte i ravnajte lice jakim pokretima od nosnica do jagodica.

5. Sada vršite pritisak duž linije jagodica i oko očiju. Započnite sa kratkim pritiscima koji traju oko 1 sekunde, a zatim ih povećavajte ali i jače pritiskajte. Masirajte lice 2 minuta tako kao da želite da “podignete” jagodice.

6. Pritisnite tačke lepote (brada, nosnice, iznad korena nosa) u tajanju od 1 minut.

7. Pritiskajte tonične tačke (ispod donje usne; na jagodicama; koren nosa, kraj obrva) u trajanju od 1 minut.

8. Završite samomasažu lica laganim prelaskom vrhova prstiju preko lica.

Kako se izvodi italijanska masaža pogledajte u videu na vrhu teksta.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar