Rakel Velč (80) izgleda mladoliko zbog balzama za negu kravljeg vimena. Lekari skeptični

19-01-2020

Glumica Rakel Velč s pravom važi za jednu od najlepših žena u istoriji Holivuda – savršene crte lica, biserno beli osmeh, prirodno raskošne obline i figura u obliku peščanog sata. Iako je danas i više nego očigledno, da joj je poslednjih decenija u održavanju izgleda pomogla estetska hirurgija i neinvazivni tretmani podmlađivanja , glumica tvrdi da se tajna njene lepote krije u korišćenju ”Bag balma” – balzama za negu kravljeg vimena 

Glumica na snimanju filma Lady in cement 1960.

Poriče da se podvrgla hiurškim zahvatima

Rakel je pre nekoliko meseci napunila 79 godina, premda njeno lice i figura kao ni energija i stav,  to ne otkrivaju.  Zato, decenijama unazad mediji se bave jednim pitanjem – kako joj polazi za rukom da održi mladolikost? Uprkos tome što je sada vidno, da se podvrgla određenim hirurškim zahvatima, njeno lice je uvek delovalo veoma prirodno, a ipak zategnuto i elastično. Holivudska diva ,pak, negira ikakvu povezanost sa estetskom hirurgijom. Za njen izgled je kaže, zalužan “Bag balm”, balzam koji je prvenstveno bio namenjen nezi kože kravljeg vimena. Vremenom je nastala i linija za ljudsku primenu, posebno za problem suvih ruku.

Mumije vole Bag Balm

” Bag balm je luda stvar. Koristi se za negu vimena krava. To je nešto što možete staviti na lice preko noći, a kada se probudite nemate više suvu niti ispucalu kožu. Verujte mi da mnogo mumija šeta okolo s Bag Balmom”,  istakla je Rakel jednom prilikom. Dodala i kako oduvek izbegava proizvode koji isušuju kožu kakav je sapun, kao i da briga o koži zahteva vreme i disciplinu: ”Imam prekrasnu kožu i ljudi su mi to govorili ceo život. Kada imate nešto tako posebno, želite da se i brinete o tome”, zaključila je.  Vitku liniju glumica duguje ishrani bez glutena i praktikovanju joge, koju vežba svaki dan.

Rakel danas

Lekari skeptični prema antiaging efektu balzama za vime 

Dermatolog dr Dinko Kaliterna smatra kako je za izgled poznate glumice zaslužna estetska hirurgija no i brojni neinvazivni tretmani,  dok je prema antiejdžing efektu balzama za kravlje vime skeptičan: ”Verujem da Rakel ovako izgleda u 80. godini jer se podvrgla hirurškom fejsliftingu, koji sada održava brojnim neinvazivnim tretmanima. Što se tiče balzama za vime, koji je navodno zaslužan za mladalački izgled glumice, ja u to ne verujem. On može da hidrira kožu jer je tome i namenjen, ali teško da je može podmladiti i zategnuti. Povremeno se pojave priče o čudotvornosti neke kreme, poput ove. Pominjala se tako i krema za hemereroide kao eliksir za kožu ispod očiju…Upozorio bih da ne koristite samostalno neproverene proizvode, već samo one iz prodavnica na čijoj deklaraciji piše da su namenjeni nezi kože , i to pre svega ljudske ”, zaključio je dr Kaliterna.

Dr dinko Kaliterna – dermatolog i stručnjak za antiejdžing

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar