Najveći muški kompleksi i laži o izgledu

20-01-2020

Ako ste mislili da se samo žene opterećuju stvarima poput starosti i fizičkog izgleda, varate se! Istraživanja su pokazala da su muškarci podjednako nesigurni oko istih stvari, a često ih se toliko stide da o njima i lažu. Saznajte koji su najčešći muški kompleksi

Problem s kilogramima i odlasci na tretmane lepote

Iako žene retko govore da imaju više kilograma nego što zaista imaju, muškarci često povećaju tu brojku, posebno ako su poprilično mršavi. Istraživanje je pokazalo da 60 posto muškaraca smanji, a 40 posto poveća brojku kada je reč o kilogramima. Isto tako pripadnici snažnijeg pola skrivaju kako koriste  hidratantnu kremu ili odlaze  tretman čišćenja lica. Muškarci podjednako kao i žene uživaju u tetošenju u salonima lepote, ali jedina je razlika u tome što se oni vrlo često stide da to priznaju.

Visina im stara kompleks a znaju i da lažu kako su mlađi za 2 decenije

Rezultati naučnih studija pokazali su,  da se muškarci nižeg rasta često  osećaju vrlo nesigurno u prisutnosti devojaka u visokim potpeticama. To je ujedno i najveći razlog zgog kojeg ponekad izbegavaju mesta gde su štikle uobičajen “dress code” za njihovu žensku pratnju. Kada su godine u pitanju, stariji muškarci ih skrivaju kao zmija noge. Možda će u pubertetskim danima slagati da su koju godinu stariji, ali stariji muškarci se ponekad osećaju nesigurno zbog godina,  pa ih često smanje deceniju ili čak dve!

Stanje na bankovnom računu i seksualne sposobnosti 

San većine muškaraca je da budu dovoljno dobro situirani kako bi mogli da izdržavaju porodicu, poseduju željeni auto i jednostavno se osećaju imućno. Uz to ide i činjenica da velik broj žena finansijska stavka privlači gotovo jednako kao fizički izgled, pa nije čudno ako se muškarac oseća nesigurno bez dodatnih finansijskih sredstava.  Seksualne sposobnosti kao i obdarenost  penisa su  teme o kojima muškarci najviše lažu.  Oni žele da ostave dobar utisak, što na društvo, što na lepši pol, pa se brojke u svakom smislu preuveličavaju.

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar