”Izgleda kučke” uspešno se možete rešiti uz pomoć hijaluronskih filera i botoksa

01-11-2019

Neke žene su zahvalne prirodi zbog svog ‘izgleda kučke’ (resting bitch face), budući da spečava naporne strance da im prilaze i smaraju ih.  Drugima to  predstavlja estetski problem, koji otklanjaju uz pomoć botoksa i filera

Dr. David Shafer, plastični hirurg iz New Yorka, kaže da je ova vrsta tretmana uobičajena među zahtevima njegovih pacijenata. ‘Resting bitch face’ je izraz lica zbog koga osoba izgleda kao da je ljuta i neraspoložena i onda kada je zapravo opuštena ili ne pokazuje nikakvu emociju.

”Nedeljno  dobijem nekoliko takvih zahteva. Pacijentkinje ne koriste uvek same taj izraz kada opisuju što žele, no kada im sam kažem ‘resting bitch face’, odgovore da misle upravo na to”, otkriva  dr. Shafer. Iako su neki zadovoljni tim izrazom lica, drugima on smeta i stvara im probleme u životu.

Dr. David kaže kako se pacijentkinjama s ”nesrećnim izrazom lica” može pomoći na brz i bezbolan način : ” Lekari ubrizgavaju filere, a ponekad i botoks, u određena područja na licu kako bi ono izgledalo punije i mekše. Ta područja uključuju obe strane, oko i ispod usana, te deo između obrva.”

Tretman  traje otprilike 10 do 20 minuta i može koštati od 60 000 RSD do nekoliko stotina hiljada  , zavisno o hirurgu koji obavlja posao i količini korišćenog materijala. Prosečno vrijeme ‘trajanja’ novog lica je oko dve godine, prenosi Mirror.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar