Kad mezoniti nisu dobar izbor?

01-11-2022
Featured Video Play Icon

Mezoniti su popularna neinvazivna metoda za lifting lica, no postoje situacije kada niste dobar kandidat za ovaj tretman podmlađivanja. Više o svemu otkriva dr Nataša Popović, spec plastične, estetske i rekonstruktivne hirurgije

Lifting lica pomoću niti

Tretman mezonitima je potpuni hit u oblasti liftinga lica. On podiže, zateže i podmladjuje kožu vidljivo i efikasno bez narušavanja mimike lica, hirurških rezova i komplikacija. Metoda je prirodna jer se podstiče proizvodnja vlastitog kolagena koji vremenom gubimo iz kože. Rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana a konačan rezultat dobijamo nakon 2-3 meseca u zavisnosti od brzine proizvodnje kolagena.

pre i posle tretmana nitima

U kojim slučajevima niste dobar kandidat za ovaj tretman?

”Kada govorimo o mezonitima, moramo napraviti razliku kome su one namenjene. Razlika postoji kod pacijenata sa velikim viškovima kože i u odnosu na taj višak kože mi procenjujemo, da li možemo upotrebiti mezoniti ili ne? Ako ih ne možemo upotrebiti jer postoji veći višak kože, onda se odlučujemo za neku od hirurških metoda kao što je fejslifting ili operacija donjih kapaka, operacija liftinga obrva, kao i nekih drugih metoda koje mogu pospešiti uklanjanje viška kože”, kaže dr Popović.

Neželjeni efekti kod starijih pacijenata

Najbolja efikasnost mezonita vidljiva je kod pacijenata u srednjim i ranim zrelim godinama koji nemaju velike viškove ili  kože: ”Ako imamo prevelik višak kože i koristimo mezoniti, dobićemo na samim ivicama gde ulazi nit jednu naboranost kože koju ne možemo nikako rešiti. Ta naboranost može trajati više meseci i pacijentkinje često budu nezadovoljne zbog tog viška. ”, zaključuje dr Nataša Popović, spec plastične, estetske i rekonstruktivne hirurgije.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar