Koji tretman odabrati za uklanjanje bora na čelu ?

29-08-2019

Danas su na raspolaganju brojni kozmetički tretmani za uklanjanje bora na čelu, ali svaki od njih ima svoj set mera predostrožnosti i nuspojava. Samo kvalifikovani dermatolog, kozmetički hirurg, ili zdravstveni radnik obučen za estetske tretmane lica, mogao bi da vam savetuje idealnu mogućnost za uklanjanje bora na čelu za vaš određeni problem i tip kože

Važno je imati realna očekivanja 

Pre ne što se odlučite na jednu od intervencija za peglanje bora na čelu, morate znati i šta možete očekivati od svake opcije lečenja, u smislu pozitivnih i negativnih ishoda. Da biste se kasnije poštedeli razočaranja, važno je imati na umu da ove metode za uklanjanje bora mogu do određenog stepena poboljšati vaše stanje.  Međutim, pre svega morate razgovarati sa svojim  lekarom. Ako budete dovoljno  informisani, moći ćete da imate i  realna očekivanja

Pre i posle tretmana botoxom

Injekcije botulinskog toksina (botoks, botox)

Ovo je kozmetički tretman koji se koristi direktno na borama izazvanim ponavljajućim mišićnim pokretima. Botoks sprečava dinamičke bore da se prodube i tako postanu izraženije i trajne usled ponavljajućih pokreta potkožnih mišića. Botoks se obično koristi za poravnavanje bora koje se javljaju na čelu, između očiju (glabelarna regija), oko uglova očiju (svračje nožice) i na usnama.  Injekcije botoksa su uglavnom neefikasne protiv dubokih bora koji nastaju starenjem i oštećenjima od sunca i u tom slučaju nisu najbolja opcija.

Pacijentkinja pre i posle tretmana hijaluronskim filerima Juvéderm ( ILUSTRACIJA)

Ubrizgavanje filera

Hijaluronski fileri za bore na čelu su korisni jer pomažu kod gubitka volumena kože. Ispunjivači (fileri, punioci), kao što su Restilane, Juvederm i Radiesse ili sl. obezbeđuju privremeno rešenje za bore. Ovaj tretman radi na principu voluminiziranja lica, nakon čega lekar može da preporuči tehniku rejuvenacije kože, kojom se rešava problem dubljih bora do kojih fileri ne mogu da dopru.

Pre i posle laserskog tretmana FOTO: Cosmetic Laser Dermatology San Diego

Laserski piling

Laserski piling, može da ukloni bore, ožiljke i mrlje na koži.Ova tehnika pomaže izvlačenje neoštećenih slojeva kože na površinu. Sa napretkom u laserskim tehnologijama plastični hirurzi su sada stekli novi nivo autonomije u laserskom nanošenju,omogućavajući ekstremnu preciznost, posebno u osetljivim oblastima. U izravnavanju bora na čelu najbolji su kombinovani tretmani, međutim ako želite da ispravite opuštenu kožu, duboke bore i višak masnoće, jedina odgovarajuća opcija je kozmetička hirurgija.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar