Kolagen stimulatori: podmlađivanje s produženim dejstvom

12-01-2021

Kolagen stimulatori su preparati  koji sprečavaju  gubitak kolagena i elastina – strukturnih proteina čiji nedostatak dovodi do starenja kože.  Kako starimo, koža gubi ”armaturu” , jedrinu i elastičnost, a upravo to je glavni razlog nastanka bora i njene opuštenosti

Dvostruko podmlađivanje 

Kolagen stimulatori deluju dvojako, odmah u vidu nadoknade volumena, smanjenja bora i opuštenosti kože, i postepeno dodatno zatežu i nadoknađuju volumen dugotrajnom sintezom kolagena. Osim regije usana i podočnjaka, kolagen stimulatori se mogu primenjivati u svim regijama lica. Prvi rezultati su vidljiviji posle 3 nedelje kada počinje intezivnija produkcija kolagena i umnožavanje kolagenih vlakana, a maksimalan efekat postiže se nakon 2 meseca uz dugotrajno dejstvo.

Ellanse – biostimulatori kolagena

Ellansse preparati su nova klasa dermalnih filera sa posebnom ulogom u stimulaciji kolagena. Ne ispravljaju samo bore i udubljenja vec deluju i na sam uzrok starenja. To se upravo postiže stimulacijom pojačane produkcije kolagena i samim tim imaju dugotrajniji efekat. U zavisnosti od vrste Ellanssea (S, M, L, XL), trajnost efekta je različita. Može biti od godinu dana pa do čak četiri godine.  Primenjuje se najčešće u regiji srednjeg masiva lica. Uz stimulaciju kolagena lice dobija jedrinu, lepu definisanost i prirodni volumen.

Radiesse i Luminera- kalcijumski fileri

Radiesse i Luminera (HArmonyCa) su  dermalni fileri za popunjavanje bora, voluminizaciju, konturisanje lica i podmlađivanje šaka, ako i biostimulaciju kolagena. Sastoje se od kalcijum hidroksiapatita– minerala koji je prirodno prisutan u ljudskim zubima i kostima, i gela karboksimetil celuloze.  Gel omogućava trenutni efekat popunjavanja koji traje do 3 meseca, dok za to vreme čestice kalcijum hidroksiapatita stimulišu prirodnu proizvodnju kolagena. Za razliku od hijaluronskih filera, ovi preparati se ne mogu aplikovati u usne i očnu regiju (podočnjaci, suzne brazde). Vrhunac sinteze kolagena se postiže u trećem mesecu i traje do 18 meseci.

Profhilo skinbuster

Profhilo je proizvod s šrimarno velikom koncentracijom  hijaluronske kiseline (64mg/2ml). Pored hidratacije, ovaj skinbuster stimuliše fibroblaste da produkuju različite tipove kolagena i elastina.  Ono po čemu je Profhilo jedinstven, jeste i očuvanje i obnavljanje adipocita- masnih ćelija zaduženih za volumen lica i podršku koži tokom mimike lica. Površno masno tkivo kože pored volumena daje podršku koži prilikom pokreta, sprečava njeno lomljenje i stvaranje bora.Profhilo ostaje u koži tokom 28 dana, tako da je tretman potrebno nakon mesec dana ponoviti za optimalan efekat. Tokom dva meseca hijaluronska kiselina se postepeno oslobađa, vraća hidrataciju, obnavlja masne ćelije potkožnog tkiva i značajno povećava količinu kolagena. Efekat tretmana traje oko šest meseci, nakon čega se proces može ponoviti.

FOTO: Estetic

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar