Mamurluk kože: votka i vino na vrhu alkoholnih pića koja ga izazivaju

17-01-2021

Foreo Institut u Štokholmu je istražio posledice konzumacije alkohola na kožu, a rezultati su pokazali da uz tekilu i pivo, vino i votka deluju najpogubnije na vaš ten. Ukoliko primetite neke nepravilnosti na svom licu, postoji mogućnost vas je zahvatio Mamurluk kože, a da toga niste ni svesni

Generalno, sva alkoholna pića su loša za ten jer izazivaju dehidraciju kože, dodatno ističu pore te doprinose starenju lica. Istraživanje je otkrilo da su omiljena alkoholna pića na zabavama: tekila, vino, pivo i votka, a upravo su ti alkoholni favoriti najgori odabir za vašu kožu, iako za njima ne zaostaje ni svetski popularan šampanjac.

Rezultati sprovedene studije  pokazali su i da konzumacija svakog alkoholnog pića deluje drugačije na vašu kožu. Ispijanje piva izazvaće nadutost, crno vino će rezultirati iritacijom kože, a ukoliko se odlučite za belo vino, moguća je pojava crvenila. Konzumacijom tekile i votke, najveća je verovatnost izbijanja akni i bubuljica.

Međutim, dobra vest je da postoji rešenje koje može da ublaži navedene probleme.  Čak i ako odlučite da uživate u alkoholu tokom vikenda  – temeljno čišćenje i hidratizacija odgovarajućim proizvodom, drastično će smanjiti posledice mamurluka na vašoj koži.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar