Vitamin K: briše podočnjake i podmlađuje organizam iznutra

08-01-2021

Iako ne tako poznat i korišćen za kožu kao vitamini E, A i C , vitamin K je vrlo upotrebljiv i to konkretno vitamin K2, pošto je njegova proizvodnja u crevima ta koja hrani kožu iznutra. On je svojevrsna anti-age terapija organizma, dok kreme koje sadrže ovaj vitamin deluju spolja i zatežu lice, odnosno, brišu tragove, sa njega

Efikasan protiv podočnjaka 

Ovom vitaminu se pripisuju svojstva brisanja podočnjaka i ojačavanja kapilara na mestima gde se aplikuje, što nije sve jer kažu i da povoljno utiče na bore koje se javljaju oko očiju. Ako ga sadrži krema za okoloočnu regiju, to znači da je njen sastav obogaćen i da je nega koju pruža intenzivna. Vitamin K hidrira kožu, daje joj neophodnu vlažnost i time čini da koža oko očiju ne bude dehidrirana, samim tim i promenjene boje, modroplave, žućkaste ili ljubičaste. On neguje kožu i njegovim dužim korišćenjem možete biti sigurni da vaši podočnjaci neće biti vidljivi.

Podmlađuje organizam iznutra 

Pored toga što je korisno nanositi ovaj vitamin na kožu u vidu kreme za podočnjake, veoma dobro ćete učiniti svom organizmu ako vitamin K koristite i u ishrani. Poznat kao koagulacioni vitamin, vitamin K ima važnu ulogu u zgrušavanju krvi.  Istraživanja su pokazala da ukoliko ne unosite dovoljno vitamina K, nemoguće je da imate optimalni nivo vitamina D u organizmu. Možemo da ga uvrstimo i u ishranu kože iznutra, iako stručnjaci kažu da apsorpcija vitamina D iz hrane nije toliko efikasna, koliko njegovo direktno nanošenje na kožu.

Ostali benefiti vitamina K

Vitamin K1 se može pronaći u kelju, spanaću, u svim zelenim bazama salata, kao i u vitaminskim uljima i žitaricama.  Sa druge strane, K2 pronalazimo u životinjskim proizvodima kao što su žumance i puter. Proizvodi bogati vitaminom K pomažu u procesu zaceljenja kože i podržavaju prirodne barijerne funkcije, tako da će vam posekotine i modrice biti zahvalne. Pomaže i kod popucalih kapilara, smanjuje upalu, crvenilo, otekline, čak i ekceme. Idealan je za suve fleke na koži, zadržava kožu zaštićenom i hidriranom.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar