Šta utiče na stvaranje podočnjaka i kako ih se rešiti?

21-06-2020

Podočnjaci nisu samo pokazatelj neprospavane noći jer na njihov nastanak utiču mnogi faktori ,od alergija pa do slane hrane.  Njihovo tretiranje je moguće na razne načine, a mi vam otkrivamo i nekoliko trikova kako ih se brzo i efikasno rešiti 

Šta sve utiče na stvaranje podočnjaka?

Danas je poznato da podočnjaci nisu isključivo posledica neprospavane noći, nego ih mogu uzrokovati i alergija, prehlada, upala sinusa, spavanje s make upom, često trljanje očiju , pa čak i slana hrana. Stoga, ako ste veče proveli uplakani gledajući svoj omiljeni ljubavni film, ujutro opravdano možete  da očekujete podočnjake. Razlog tome je osmoza, odnosno činjenica da se tečnost  u našemu telu, uvek nakuplja na delovima u kojima se nakuplja i veća količina soli.

Kozmetikom i maskama  protiv podočnjaka

Podočnjake ćete najefikasnije prekriti uz pomoć preparativne kozmetike. Sakrijte crne kolutove nanoseći ujutro puder, BB kremu ili korektor, zavisno o tome šta inače koristite. Neki od tih preparata nemaju samo korektivnu ulogu, nego pridonose i nezi kože. Imajte na umu da je od svih tih preparata ipak zdravije naneti različite prirodne maske koje će ne samo ukloniti podočnjake, nego i blagotvorno delovati na samu kožu, vlažeći je i štiteći njezinu elastičnost. Primer takve maske je maska na bazi krastavaca.

Trikovi za brzo rešenje od podočnjaka

Veče nakon masnog i slanog obroka stavite u hladnjak kašičicu koju ćete ujutro kratko prisloniti na područje ispod očiju, jer hladnoća pomaže u borbi s podočnjacima. Još jedan koristan trik je i tretiranje podočnjaka hladnim iskorištenim kesicama čaja, i to od kamilice jer je kamilica naširoko poznata po svojem umirujućem delovanju. Podočnjaci koji su nastali kao posledica različitih alergija nestati će kad počnete s primernom antialergijske terapije.

Tretmani protiv podočnjaka

Od tretmana koji skidaju tamne kolutove ispod očiju efikasana je karboksiterapija koja primenjuje CO2 gas . Tu je i mezowhitening – tretman beljenja tamnih podočnjaka pomoću raznih regenerirajućih sastojaka koji se ubrizgavaju pod kožu metodom mezoterapije ili mezoporacije. Svrha ove metode je i da poboljša ten i kvalitet kože. Isto tako podočnjaci se mogu ublažiti pomoću boje , odnosno pomoću tetovaže. Sam volumen ispod očiju najefikasnije će se nadomestiti hijaluronskim filerima. Saznajte više i o ostalim metodama za uklanjanje podočnjaka.

Foto: arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar