Korekcija brade: od hijaluronske kiseline do silikonskog umetka

14-10-2023
Featured Video Play Icon

Simetrična brada doprinosi ravnoteži lica i ima velik udeo kada se ono gleda iz profila. Zbog toga se mnoge osobe nezadovoljne svojim izgledom, opredeljuju za korekciju tog dela tela, bilo da je reč o hirurškoj intervenciji ili neinvazivnom zahvatu

silikonski implantat za bradu

Zavisno o vrsti problema, odabire se i adekvatna metoda korekcije

Korekcija brade poznata je i kao genioplastika, a zahvaljujući njoj možete imati manju ili veću bradu, ili joj poboljšati izgled, tako što ćete istaći ili ublažiti njenu liniju. Ovaj zahvat može se uraditi na dva načina: hirurškim i nehirurškim putem.

Ukoliko su potrebne manje korekcije, onda se obično vrši nehirurška intervencija, gde se brada može korigovati sopstvenim masnim tkivom ili hijaluronskim filerom.  Zahtevnije korekcije brade, u zavisnosti od specifičnih potreba pacijenata, obavljaju se hirurškom intervencijom, kojom se uvode silikonski implanti ili preduzima hirurško pomeranje kosti brade.

Velika brada koreguje se hirurški

Ukoliko imate bradu koja je prevelika i ne uklapa se sa ostalim delovima lica nemojte očajavati.  Hirurškim  preoblikovanjem kontura, može se postići željena proporcionalnost  Ovo je slučaj naročito ukoliko zbog vaše brade, nos i ostali delovi lica izgledaju suviše malo.  Hirurška korekcija je dakle  jedino rešenje koje  će vam pružiti simetričan i prirodan izgled. Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

Simetrija male brade postiže se pomoću silikonskog umetka

S druge strane, postoje i ljudi s malom, tj. uvučenom  bradom. Njihov problem je lako rešiv, u svega 30 minuta stručne intervencije koja se obavlja u lokalnoj anesteziji.  Sama procedura postavljanja silikonskog implanta u bradu izvodi se na sledeći način. Napravi se mali rez ispod brade,  umetne silikonski implant i u rekordnom roku možemo postići jači profil. Ponekad se sličan efekat može postići i primenom hijaluronskih filera.

korekcija brade silikonskim implantom, i hirurško smanjenje hrade

FOTO: Screenshot / Giphy

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar