Mikropigmentacija: nadoknadite gubitak kose i prikrijte ožiljke

04-11-2023
Featured Video Play Icon

Većina doktora dermatologa će se na pomen tetovaže uhvatiti za glavu, budući da im veliki broj pacijenata dolazi kako bi ih laserski uklonio. No ipak , postoje i tetovaže u službi estetike koje rešavaju, odnosno prikrivaju neke ozbiljne probleme kod muškaraca i žena 

Šta je mikropigmentacija

Tehnika mikropigmentacije kose zasniva se na jačanju optičke iluzije ili optičke simulacije kose. Scalp Micropigmentation ili SMP bukvalno zbunjuje mozak i tera ga da poveruje u odredjeni izgled i gustinu kose. Tretman se ne razlikuje mnogo od običnog tetoviranja, samo šta ga u ovom slučaju radi doktor.

Prikriva ožiljke, nastale transplantacijom kose po starom metodu

Tetoviranje  takođe uspešno prikriva ožiljke, nastale urađenom operacijom transplantacije kose po starom metodu. Naime, pre su se za presađivanje folikula koristili delovi sa stražnje strane glave, na način da bi se izrezali komadi ili trake od kože. To je posle ostavljalo ožiljke, no srećom  otkrivena je modernija tehnika odnosno FUE transplantacija, koja je bez navedenih  nuspojava.

3D tetovaža

3 D tetoviranje areola bradavica

Mnogo žena ( i neki muškarci)  ima problem sa nedovoljno velikim areolama bradavica koji se pomoću tetovaže može lako rešiti. Postižu se dobri rezultati i kod tetoviranja cele bradavice , koja je odstranjena usled lečenja od bolesti. Nakon tetoviranja, pacijentkinje izlaze iz klinike zadovoljne i sigurnije u sebe, te brzo zaboravljaju na problem koji ih je donedavno mučio.

Kako se izvodi ova tehnika tetoviranja pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar