Lice glumice Dženifer Garner (48) blista: tajna je u ova tri preparata

26-05-2020

Besprekorna koža  48-godišnje Dženifer Garner možda izgleda kao produkt odlične kombinacije genetike, sreće i skupocenih tretmana. Međutim, glumica se kune kako je za blistavi ten zaslužna isključivo ona sama – jer je upoznala svoju kožu i godinama “osluškivala” njene potrebe

Veoma je oprezna sa izlaganjem suncu

”Kad sam bila mlađa, sestre i ja smo provodile mnogo vremena na brodu s roditeljima pržeći se na jakom suncu, zbog čega i danas imam oštećenja na koži”, rekla je Garner.  Danas joj je misija da sačuva kožu od sunčevih zraka, ali i upozorava druge na njihovu štetnost. Glumičin je favorit među kozmetikom je krema za sunčanje.  Ističe da ćete, koju god kremu odaberete, telu i koži “napraviti uslugu”.  Kada je u pitanju odabir pravog SPF-a, Garner pojašnjava da treba voditi računa da krema ima oznaku pokrivanja“širokog spektra” što znači da štiti i od UVA i od UVB zraka.

Retinol i hijaluron: podmlađuju i vraćaju tonus 

Kao i većina žena koje ga koriste i Garner je, kaže, dugo isprobavala koji joj retinol odgovara, a da joj ne iritira kožu i da nije preintenzivan. ”Budući da sam blizu 50-e, retinol mi je zaista najvažniji proizvod za negu ali imam osetljivu kožu pa se od većine proizvoda upalim, počne da me svrbi i dobijem fleke po licu” kaže glumica.  Za besprekoran ten Garnerove zaslužna je i hijaluronska kiselina, otkrila je za Women’s health: ”Mrzim da osetim da mi koža gubi elastičnost i da joj se tekstura vidno menja. Protiv toga se borim  hijaluronskom kiselinom koja vlagu zadržava u koži i koja mi je uz retinol, ključni sastojak u nezi protiv starenja kože.”

FOTO: Instagram Jennifer Garner

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar