Nehirurški fejslift zapravo ne postoji

18-10-2023
Featured Video Play Icon

Zašto nehirurški fejslift zapravo ne postoji i koje su prednosti podizanja i zatezanja lica invazivnom metodom u odnosu na neinvazivne, otkriva prof dr Nebojša M. Rajačić , spec plastične i rekonstruktivne hirurgije

Fejslift je hirurški izraz, sve ostalo je neistina

Fejslift je termin koji se u poslednje vreme često koristi za razne tehnike podmlađivanja, međutim on je rezervisan samo za jednu metodu: ”Fejslift je hirurški izraz i zna se tačno na šta se misli. To znači da, kada vam je kaput preširok – onda ga suzite, a ne gojite se da bi ispunili kaput. Ovo što zovu sad liquid lift punjenjem lica sa filerima, mašću, dovodi samo do deformisanja lica a ne do ulepšanog izgleda. To imamo prilike da vidimo svaki dan po televiziji, po ulici…”, pojašnjava prof dr Nebojša M. Rajačić.

Određeni neinvazivni tretmani dubinski oštećuju kožu

”Druga stvar su ove nove mašine koje na bazi grejanja kolagena navodno zatežu kožu. Ja mislim da to samo doprinosi većim komplikacijama, kasnije kad uradite pravi fejslifting. Zato što grejanjem kolagena vi uništavate krvotok kože pa onda, vi ne radite sa kožom normalne žene ili muškarca, nego sa kožom dugogodišnjeg pušača.  To dovodi do problema sa zarastanjem, sa poremećenom anatomijom, mogućnosti da vi pogrešite posle tokom operacije jer je unutra puno filera i ne možete da se snađete”, nastavlja prof Rajačić.

Koje je pravo vreme za uraditi fejslift?

Koja li je onda pravo vreme za uraditi hirurški fejslift?  ”Po meni negde do 40-45 godine vi možete pokušavati da malo bolje izgledate sa filerima, botoksom itd. Od 45. godine, počnite da razmišljate o liftingu. Osobe koje su izgubile težinu, one se već kvalifikuju pre 45. Ovi koji su malo držali do sebe, nisu gubili težinu i nisu se tako izlagali suncu oni mogu čekati do 50.-55.  ali to je taj vremenski limit u kom ako mislite da to sve izgleda kako treba , da se podvrgnete hirurškoj proceduri.”, zaključuje prof dr Nebojša M. Rajačić.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar