Pijenje vode iz flašice stvara duboke bore oko usana

14-06-2021

Iako je voda neophodna za zdravlje i lepotu kože, njeno pijenje iz flaše može da dobrinese stvaranju dubokih bora oko usana, pokazali su rezultati sprovedene studije.  Naučnici tvrde da na ovaj način pravite isti efekat kao i kada držite cigaretu u ustima

Voda je neophodna, a u flašici je i vema praktična

Ne postoji lekar koji vam neće preporučiti što veći unos tečnosti. Preporučena količina na dnevnom nivou iznosi između 2-2,5 litra vode. Iz tog razloga  flašice za vodu jesu sjajan izum. Bilo da ih kupujete u prodavnici, ili da ih imate kod kuće, pa vodu sipate iz česme, morate priznati da su veoma praktične. Uglavnom stanu u svaku torbu, ili ranac i odlične su u trenucima kada malo duže pešačite.

Način na koji pijete vodu iz flašice, stvara doboke bore

Međutim, koliko god one bile sjajne i ma koliko ih mi voleli, flašice za vodu izgleda sa sobom nose i određene probleme. Jedno dermatološko ispitivanje je ustanovilo da su one odgovorne za bore oko usana. Naime, način na koji morate da otvorite usta dok pijete vodu iz flašice, formira duboke bore kojih se žene apsolutno užasavaju. Preporuka je izbegavati flašice, ukoliko želite da izbegnete ovaj problem.

Pijenje vode iz flašice ima isti efekat kao i držanje cigarete u ustima

Dugotrajno pijenje vode iz flašica ima isti učinak na kožu kao i pušenje, jer se te bore oko usta zovu upravo pušačke usne. Da pojasnimo, kada pijete vodu iz flašice, pravite identične pokrete kao kada pušite cigaretu i na taj način stvarate iste bore. Srećom, bore oko usana se ne stvaraju tako brzo, a naučnici su izračunali da bi vodu iz flašice trebalo da pijete barem dve godine, da bi bore oko usana počele da vam se pojavljuju. Ispijanje na slamku, imaće isti efekat na stvaranje bora. Dermatolozi preporučuju da tokom pijenja vode iz flašice, gornju usnu opustite, da biste smanjili zatezanje mišića zbog kojih se stvaraju bore.

FOTO: arhiv

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar