Pogledajte kako izgleda žensko telo tokom i nakon trudnoće, bez fotošopa

16-12-2018

Iako smo navikli trudnoću gledati kroz ružičaste naočare, realnost je zapravo malo drugačija. Jade Beall je fotografisala žene tokom trudnoće i nakon porođaja te realno prikazala kroz kakve im sve promene telo prolazi.  Prilikom izrade slika nije koristila fotošop ni nikakve filtere  

Neverovatne fotografije Jade Beall pokazuju žensko telo nakon porođaja, ali svakako ne izgledaju kao što ste zamišljali.  Naime, autorka je podstaknuta brojnim ulepšanim, odnosno nadrealnim editorijalima sa trudnicama koji se objavljuju u poznatim časopisima, odlučila da objektivno prikaže, kroz kakve promene prolazi žensko telo tokom i nakon  trudnoće.

Za razliku od većine fotografa koji koriste fotošop kako bi uklonili  tragove realnosti, Beall prikazuje sve: strije, opuštenu kožu i višak kilograma. Na taj način pomaže ženama širom sveta da prihvate svoje telo onakvo kakvo zapravo je. Osim toga, Jade želi da na slikama fascinira upravo procesom promene tela kao  i tranzicijom  u majčinstvo.

Svaku objavljenu fotografiju , prati i kratka priča jedne majke ili Jadeino iskustvo s njom. U njima opisuje  drugu stranu majčinstva  o kojoj se retko javno raspravlja.  Žene joj se poveravaju koliko im je teško biti majka i što sve prolaze, iako su im njihova djeca donela neizmernu sreću.

Više fotografija Jade Beall možete pogledati na njenoj službenoj Fejsbuk stranici.

FOTO: Screenshot

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar