Primena aktivnog uglja u kozmetičke svrhe, apsolutni hit u nezi lica

09-10-2018

Aktivni ugalj  poput sunđera upija nečistoće spolja i iznutra. Ovde nije reč o običnom uglju koji se inače koristi u industriji ili za grejanje, već  posebnom, koji u kombinaciji sa kiseonikom izbacuje nečistoće  i  vezuje na sebe različite hemikalije.  Njegova primena u kozmetičke svrhe je brojna 

Uklanja toksine iz organizma

Svakog dana smo izloženi brojnim zagađivačima i nečistoćama iz okoline koje naše telo apsorbuje. Ukoliko dodate kašičicu aktivnog uglja čaši vode sa malo limuna ova mešavina će izvući toksine i smanjiti nadimanje.

Efikasno beli zube

Ukoliko ste ljubitelj kafe, čaja ili čaše belog vina primetili ste izvesne mrlje na zubima. Godine, ishrana i higijena ostavljaju trag na našim zubima a aktivni ugalj u prahu je izvrstan izbeljivač zuba pored toga što održava zdravu pH vrednost u ustima.

Dubinski čisti kožu lica  i rešava od akni

Budući da ima antibakterijsko, antivirusno i antigljivučno dejstvo, aktivni ugalj je sjajan za kožu i negu lica. U stanju je da za sebe veže nečistoće i značajno ublaži tegobe saupornim aknama.

Izvlači mitisere

Ukoliko imate problem sa upornim mitiserima maska od aktivnog uglja će to sigurno rešiti. Pored toga što će izvući mitisere, očistiće pore i koži povratiti prirodnu vlažnost.

Uklanja šminku sa lica 

Aktivni ugalj će za tren oka ukloniti sa vašeg lica čak i najtvrdokorniju šminku. Kožu savršeno čisti a ne isušuje je. Ne zaboravite da se pre korišćenja aktivnog uglja u kozmetičke i medicinske svrhe, uvek  konsultujte sa stručnim licem ili jednostavno kupite proveren preparat za čišćenje lica sa ovim sastojkom.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar