Proslavila 106. rođendan, a tajna njene dugovečnosti je izbegavanje stresa koji dolazi s vezama i brakom

31-05-2018

Madeline Dye nikada nije bila na dejtu i samo jednom je posetila pab , i to kako bi proslavila svoj 90. rođendan. Vremešna gospođa ima zaista zanimljivu teoriju kad je tajna njene dugovečnosti u pitanju, a to je  izbjegavnje stresa koji dolazi s vezama i brakom.

Madeline je rođena u Heeleyju, u južnom Šefildu 1912. godine – iste godine kada je i Titanik potonuo. Kad je bila mlađa, živela je na tom području s majkom Marijom i sestrom Auralie, nakon što je njezin otac Earnst poginuo u Prvom svetskom ratu.

28. aprila proslavila je svoj 106. rođendan u domu za penzionere sa svojim rođacima. Njezina 80-godišnja nećakinja Diana Heaton rekla je: “Hoda bez štapa i vrlo je neovisna. Kad je imala 103 godine upitala me,  da li bi zamenila zavese u njenoj spavaćoj sobi.  Rekla sam da ću to napraviti idući dan, a kad sam stigla, upitala me : ‘Sviđaju li ti se zavese?’. Naravno , ona ih je promijenila sama.”

Jedna od tajni njezine dugovečnosti moglo bi biti hodanje. Madeline svaki dan je hodala zbog posla 3.2 kilometra gore i dole po strmom brdu, i to četiri puta na dan. No ipak kao glavni razlog svoje vitalnosti i dobrog zdravlja, ova superbaka smatra izbegavanje stresa koji dolazi sa vezama i brakom. Madeline , nikada u životu nije bila ni na dejtu a kamoli u ljubavnoj vezi.

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar