Recept za lice bez bora nalazi se svuda oko nas

09-08-2022

Mladalački izgled, odnosno lice bez bora,  san je svake žene a i velikog dela muškaraca. Zahvaljujući tome razvila se  cela grana kozmetičke industrije koja zarađuje milijarde dolara godišnje na raznoraznim “kremama za podmlađivanje”… ipak pravi recept za lice bez bora nalazi se svuda oko nas 

Voda, zdrava ishrana i dovoljno sna

Prema pisanju nemačkog časopisa Test, zdrav život koji podrazumeva dovoljno sna i najmanje 1,5 litra vode dnevno prva je linija obrane od bora. Pušenje i ultraljubičasto svetlo oštećuju elastičnost kože ali  zdrava ishrana s puno voća i povrća rešiće taj problem i pomoći u kontroli bora.

Nezaobilazna nega efikasnim supstancama

Kako bi koža izgledala mlado veoma je važna pravilna nega lica. Korišćenjem aloe vere, koža postaje meka a efikasni su i proizvodi za negu koji sadrže pšenicu, gavez ili sadrže alantoin. Ako to ne bude dovoljno, efikasna je uvek i hijaluronska kiselina, koja pomaže koži da zadrži vlagu ali ipak najefikasniji rezultat daje apliciranjem   putem injekcija.

Antiejdžing kreme bez efekta?

Kreme protiv starenja nisu posebice učinkovite, ističu u časopisu , koji je testirao devet takvih proizvoda na 270 žena tokom četiri nedelje. Ujutro i uveče na samo jednoj strani njihovih lica nanosile su se testirane antiejdžing kreme, dok su na drugoj koriščene obične za hidrataciju kože. Obe strane lica fotografisali  su pre i posle testiranja. Rezultati su pokazali da kreme protiv starenja nemaju nikakav poseban efekat.

FOTO: arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar