Regenerišite kožu uz ove napitke

15-12-2022

Kada želimo da nam koža sija često menjamo režim ishrane. Ipak, nije loše ni uvesti režim konzumiranja napitaka. Dermatolozi su odredili čitav meni, odnosno, šta bi trebalo da pijemo tokom dana da bi uradili potpuni detoks lica i ujutru se probudili sa čistijom i lepšom kožom

Čarobni zeleni sok za jutro

Ujutru popijte čašu zelenog soka, koga pravite sa keljom, zelenim jabukama, celerom, krastavcem, đumbirom i limunom. Za ovaj napitak potreban vam je sokovnik ili blender. Ovo je sjajan izvor vitamina koji regeneriše ćelije i obnavlja kožu. Nakon toga možete popiti kafu sa sojinim mlekom. Sojino mleko je fantastično za bore, tamne mrlje i daje koži mladalački izgled.

8 čaša vode i zeleni čaj tokom dana

Ne zaboravite da je imperativ ispijanje 8 čaša vode, nema ništa zdravije od toga, pa će samim tim i koža biti takva. Tokom popodneva popijte, u razmaku od dva ili tri sata, po šolju zelenog čaja. Ovaj čaj je fenomenalan, pravi je antioksidant i pomoćiće kod raznih upala kože.

Uveče sok od nara za peglanje bora

Uveče popijte sok od svežeg nara. Nar, kao i zeleni čaj predstvalja antioksidant koji daje koži bolji tonus, ali ima u sebi svojstvo da prirodno popunjava fine linije jer proizvodi kolagen. Dakle, manje bora uz pomoć nara! Na kraju, pre spavanja popijte čašu vode u kojoj su prethodno ubačeni komadi krastavca. U čaši ovakve vode imaćete magnezijum kalijum i supstance koje hidriraju kožu i uspostavljaju normalne Ph vrednosti.

Pokušajte samo ovo da konzumirate u toku dana i rezultati će biti vidljivi na koži, a i organizam će biti zahvalan.

FOTO: arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar