Saznajte šta su Bioclear matrice za nadogradnju i oblikovanje zuba

03-12-2021
Featured Video Play Icon

Bioclear tehnika nudi mogućnost nadogradnje zuba pomoću posebnih matrica i zagrejanog kompozita na licu mesta. Može se koristiti za preoblikovanje te popunjavanje razmaka između zuba , kao  i alternativa klasičnim vinirima

Bioclear matrice za moderan dizajn zuba

 Bioclear tehniku  osmislio je američki stomatolog dr Dejvid  Klark, koji je promenio tok dentalnih rekonstrukcija dodajući novu dimenziju estetici i funkciji kroz najsavremenije proceduralne napretke. Reč je o posebnim matricama , ili mogli bismo reći kalupima za izradu koji pomažu u nadogradnji našeg zuba, kompozitnim materijalom.

Izrada zuba pomoću bioclear matrica

Pre nego se na njega postave matrice, zub se pripremi i očisti. Postavljanje matrice koja će služiti kao kalup za novi oblik zuba, zahteva posebnu preciznost i iskustvo.  To je ujedno i najteži deo posla. Kada su matrice postavljene u odgovarajući položaj sledi, njihov ispun kompozitnim materijalom.  Ova tehnika ne preporučuje se ljudima koji škripaju zubima kao i onima koji imaju problema sa zagrizom, budući da mogu lako oštetiti nov zub.

Brzo do novog zuba uz zagrejani kompozit

Zub je moguće nadograditi na nekoliko načina. U video uz tekst prikazano je izlivanje novih zuba pomoću zagrejanog kompozita. Ovaj materijal služi i za plombiranje zuba odnosno od njega se izrađuju bele plombe. Dok je kompozit još vruć, stomatolog ga dodatno oblikuje kako bi postigao nove konture. Sledi brušenje i poliranje.  Ovaj način nadogradnje ili promene oblika zuba zahteva malo vremena i obično je ceo postupak  gotov u jednoj poseti zubarskoj ordinaciji.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: screenshot

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar