Saznajte šta su Bioclear matrice za nadogradnju i oblikovanje zuba

11-02-2018
Featured Video Play Icon

 Bioclear tehnika nudi mogućnost nadogradnje zuba pomoću posebnih matrica i zagrejanog kompozita na licu mesta. Može se koristiti za preoblikovanje te popunjavanje razmaka između zuba , kao  i alternativa klasičnim vinirima. 

 Bioclear matrice za moderan dizajn zuba

 Bioclear tehniku  osmislio je američki stomatolog dr Dejvid  Klark, koji je promenio tok dentalnih rekonstrukcija dodajući novu dimenziju estetici i funkciji kroz najsavremenije proceduralne napretke. Reč je o posebnim matricama , ili mogli bismo reći kalupima za izradu koji pomažu u nadogradnji našeg zuba, kompozitnim materijalom.

Izrada zuba pomoću bioclear matrica

Pre nego se na njega postave matrice, zub se pripremi i očisti. Postavljanje matrice koja će služiti kao kalup za novi oblik zuba, zahteva posebnu preciznost i iskustvo.  To je ujedno i najteži deo posla. Kada su matrice postavljene u odgovarajući položaj sledi, njihov ispun kompozitnim materijalom.  Ova tehnika ne preporučuje se ljudima koji škripaju zubima kao i onima koji imaju problema sa zagrizom, budući da mogu lako oštetiti nov zub.

Brzo do novog zuba uz zagrejani kompozit

Zub je moguće nadograditi na nekoliko načina. U video uz tekst prikazano je izlivanje novih zuba pomoću zagrejanog kompozita. Ovaj materijal služi i za plombiranje zuba odnosno od njega se izrađuju bele plombe. Dok je kompozit još vruć, stomatolog ga dodatno oblikuje kako bi postigao nove konture. Sledi brušenje i poliranje.  Ovaj način nadogradnje ili promene oblika zuba zahteva malo vremena i obično je ceo postupak  gotov u jednoj poseti zubarskoj ordinaciji.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Komentari

  1. Molila BiH Vas za informaciju više o kompozitnoj nadogradnju Naime radila sam mislim da je bas ovaj postupak-doduše receno mi je da je privremeno do 1 god.a moja nadogradnja je izdržala 8 god.Cini mi se da na jedinici i dvojci na donjoj vilici još uvek traju.Estetski momenat je bio u pitanju,jer su mi zubi sitni i obzirom da sam ostala bez 5 i 6 došlo je do širenja i praznog prostora izmedju 1,2,3,4 i u donjoj i u gornjoj vilici.Zanima me da li se ta ista metoda može primeniti na 4 zuba i gornje i donje vilice(da budu belji,veci i da se popuni ta praznina) i to nekim keramičkim trajniji materijalom kao i cena za taj postupak ukoliko je moguće?Unapred hvala

  2. Author

    Svakako da je vaš problem lako rešiv. Više o svemu može vam reći dr Mirjana Milutinović – iz stomatološke ordinacije Gala Dent

Ostavite komentar