Sedamdeset dve joj je godina a nekada je bila zavisna od šećera

08-11-2019
Featured Video Play Icon

Sedamdesetdvogodišnja Carolyn Hartz, izgleda kao da su joj  zdrave navike i ishrana oduvek bili prioritet u životu. Ali to je daleko od istine jer do trenutka kada joj je dijagnostikovan dijabetes tipa 2, Carolyn je bila pravi zavisnik od šećera

Nekada se gušila u slatkišima

Prekrasna baka četvero unučića , nipošto ne liči na osobu koja je nekad jela kolače za doručak, kao i pakovanje keksa nakon večere! Prema sopstvenom priznanju, Carolyn je bila zavisna od šećera, sve dok joj nije dijagnostikovan dijabetes tipa 2:  ” U dobi od 41 godinu, dobila sam dijabetes. Oduvek sam bila zdrava osoba koja se stalno bavila sportom, ali izgleda da sam tih dana  jela  previše slatkiša”, rekla je Hartzova za  Lumity.

Drastična promena ishrane

Pre nego što se odlučila da uzima lekove, Carolyn je pokušala rešiti svoj zdravstveni problem alternativnim putem:  “Rekla sam lekaru da želim pokušati promeniti način ishrane na  pet mjeseci, pre nego što počnem da uzimam lekove. Donela sam radikalnu odluku da izbacim sav šećer . Jela sam jedan komad voća dnevno zbog vlakna i hranjivih  tvari, ali  na meniju mi je uglavnom bila riba, piletina, meso, puno povrća i bez alkohola. Nakon nekog vremena moj izgled je procvetao. Postala sam kao svoja zdravija slika, a moja koža, oči, i kosa postali su  su divni. “, pojasnila je Carolyn.

Uživa u vinu i čokoladi

Hartzova je otkrila i kako njen način ishrane nije spartanski, već sebi ponekad dozvoli i neke manje užitke poput čašice vina i kockice čokolade: ”Razvila sam  potpuno nov način života. Vremenom sam uvela pola čaše vine nakon večere , nakon čega bi popila 2 čaše vode. Ista stvar je i sa čokoladom . Pojela bih nekoliko kockica umesto čitave table. Ukoliko jedem  desert, uvek ga podelim sa mužem. Pazim šta jedem i čini se kako je moja formula efikasna.”

Druga najvažnija stvar – fizička aktivnost

“Kvalitetna ishrana važan je faktor zdravlja ali  jednako je bitno biti aktivan”, pojašnjava Hartzova i dodaje:  ” pilates radim dva puta nedeljno ali ne morate nužno ni ići u teretanu. Ako  možete, izađite, hodajte i krećite se. Možda je teško u početku, ali dugoročno će vam se isplatiti.  Začinite život  zdravim navikama i dobićete zauzvrat i više od nagrade.”

U videu na vrhu teksta pogledajte priču Carolyn Hartz.

FOTO:  Instagram SweetLife/ Carolyn Hartz 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar