Srpkinja koju je 2012. metanolom spalila ljubomorna žena, nedavno posetila Beograd. Pogledajte kako izgleda nakon 200 operacija

28-05-2018
Featured Video Play Icon

Australijanka srpskog porekla Dana Vulin (31),  2012. godine bila je žrtva nasilja ljubomorne žene, koja joj je upala u stan, polila je metanolom i zapalila. To je učinila da bi “upropastila njeno lepo lice”.

Problem je nastao zato što je sa Dana na jednoj zabavi razgovarala sa mužem Natali Dimitrovske koja ju je potom napala na neverovatno okrutan način. Radi toga je osuđena na 17 godina zatvora, a Dana je ostala da se bori sa staršnim posledicama. Zadobila je opekotine trećeg stepena na 65 odsto tela, i od tada je imala oko 200 intervencija.

Unesrećena Australijanka je u  provela godinu ipo dana u bolnici, a nakon toga još je tri godine posle nosila zaštitnu masku. Veći deo svojih dvadesetih godina provela je po bolnicama, a nakon mnogobrojnih operacija, njeno lice ponovo izgleda kao nekada, piše britanski The Sun.

Danas se Dana konačno može pogledati i prepoznati odraz svog lica u ogledalu. Ponovo je krenula da izlazi, da upoznaje muškarce, a četiri godine nije mogla nikoga da poljubi. Sada se sve promenilo, a sebe voli više nego ranije. Svakodnevno se neguje specijalnom kremom za lice  koja inače služi za lečenje melanoma, i redovno ide na laserske tretmane, uz lekarski nadzor.

Dimitrovska je osuđena je na 17 godina zatvora zbog pokušaja ubistva, a Dana kaže da je uprkos svemu ne mrzi.  ”Kad sam bila mlada naučila sam da ne mrzim nikoga. Ja sam srećna osoba, volim život. Uspeh je moja najbolja osveta. Neko je pokušao da uzme moje lice i moje telo, nema boljeg odgovora na to. Natali nema nikakvu moć nada mnom, nemam vremena niti energije da je mrzim. Ona mi jednostavno ništa ne znači” – rekla je Dana, koja svake godine sa bliskim prijateljima na datum napada, proslavi činjenicu da je još uvek živa.

Pre mesec dana, Dana je posetila Beograd

Intervju sa Danom Vulin od pre dve godine , možete pogledati u videu na vrhu teksta.

FOTO:  Dana Vulin – Instagram

danavulin.com.au

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar