Šta određuje višu cenu estetske operacije?

02-01-2024

Cena estetskoe hirurške intervencije može znatno varirati zavisno o raznim faktorima. Obrazovanje lekara, iskustvo, stručnost pa čak i to gde živite, utiče na formiranje konačne cene 

Cene estetskih zahvata su u većim mestima – više

Ukoliko živite u manjem gradu i razmišljate o plastičnoj operaciji, sigurno je da će ponuda koju dobijete biti znatno niža u odnosu na nekog ko živi u užurbanom gradskom području. Ova razlika nije samo stvar nasumičnog određivanja cene, već odražava širu stvarnost. Elektivna estetska hirurgija razlikuje se od tradicionalne zdravstvene zaštite  a njena vrednost se formira, sukladno određenim okolnostima i trendovima. Ne zaboravimo i trošak medicinskog tima koji prisustvuje operaciji. U mestima sa višim troškovima života cene gotovo svih usluga, uključujući plastičnu hirurgiju, jednostavno su više.

Hirurzi sa većim stručnim znanjem i iskustvom imaju veće naknade

Stara narodna poslovica ”koliko para, toliko muzike”, može oslikati i situaciju u estetskoj hirurgiji. Posve je normalno da hirurg koji ima viši stepen znanja i iskustva – košta više. Na naš redakcijski e mail često dobijamo upite,  zašto su cene estetskih operacija u Turskoj toliko povoljne? Odgovor je da one nisu povoljnije već vas u tim klinikama obično operišu specijalizanti hirurgije ili hirurzi sa malo iskustva. Želite li nekog sa znanjem i skustvom, cena će vrlo brzo postati viša nego u Srbiji.

Načelo ponude i potražnje ima presudnu ulogu u formiranju cene

Za svakog pojedinog hirurga, broj operacija koje može efikasno izvesti je ograničen. Dakle, hirurg sa velikom potražnjom za određenim zahvatom,  koštaće više jer njegova potražnja – nadmašuje ponudu. Iz tog razloga, traženom lekaru je svakako sigurnije i efikasnije naplaćivati ​​više i raditi ograničen broj operacija ali najbolje što može, nego očekivati ​​da će rasti operiršući sve više i više pacijenata.

Faktor popularnosti na društvenim mrežama

U poslednje vreme faktor popularnosti na društvenim mrežama, takođe može diktirati veću cenu  estetskog zahvata ali to ne mora nužno značiti da ćete dobiti i traženi kvalitet. Neki od lekara koji imaju visoke cene, nedovoljno su kvalifikovani ali su jednostavno poznati na društvenim mrežama. Međutim vrhunski hirurzi obično nisu Instagram ili Tik Tok zvezde i do njih se dolazi preporukom. Savet za kraj, ako je hirurg super jeftin – to bi vas trebalo zabrinuti, ali samo zato što plaćate puno više, ne znači nužno da dobijate proizvod najboljeg kvaliteta.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar