Šta treba da sadrži dobra krema za podočnjake?

17-01-2024

Dobra krema protiv podočnjaka je ona koja obiluje korisnim sastojcima. Nisu svi podočnjaci isti, ali ono što će svakako uticati na njihovo smanjivanje su vitamini,  koji su ujedno i neophodni za normalno funkcionisanje celog organizma  

Vitamin K za kesice ispod očiju

Kada su kesice ispod očiju u pitanju, potražite vitamin K u kremi za podočnjake. On je jedan od glavnih sastojaka svake kreme za predeo oko očiju jer obnavlja krvne sudove .Ne samo to, već utiče i na proteine koji su zaduženi za zgrušavanje krvi, ali i one koji su zaduženi za rast ćelija i obnavljanje tkiva. Iako se stručnjaci još uvek raspravljaju da li ga je bolje nanositi na kožu ili piti, vitamin K se pokazao kao delotvoran sastojak krema. Naravno, uvek možete pojačati njegovo prisustvo u organizmu i kroz ishranu (ima ga u mesu, ribi, zelenom povrću i voću).

Retinolom protiv tamnih kolutova

U kombinaciji sa vitaminom K, čest sastojak krema za podočnjake je i retinol. Ova supstance u suštini je derivat vitamina A i generalno se često koristi u kozmetici. Osim na podočnjake, retinol povoljno utiče i na bore oko usta, na vratu i dekolteu. Retinol u suštini smanjuje pigmentaciju podočnjaka i, u isto vreme, povećava količinu kolagena u koži oko očiju. Time koža postaje deblja i jača, pa samim time i manje prozirna, što je naročito korisno kod crvenih, plavih i ljubičastih podočnjaka.

Hijaluronska kiselina sprečava zadržavanje tečnosti

Hijaluronska kiselina je takođe efikasna u borbi protiv podočnjaka a ujedno je i reč o prirodnom sastojku naše kože. Ona čini kožu punijom i zategnutijom, a neophodna je  i kako bi ostala dobro hidrirana. Hijaluronska kiselina umanjuje vidljivost podočnjaka a naročito će vam biti korisna ako imate suvu kožu. Osim što pegla bore, hijaluronska kiselina čini kožu oko očiju glatkom i sprečava zadržavanje tečnosti zbog čega nastaju podočnjaci.

Glicerin hidrira kožu ispod očiju

S druge strane, glicerin može biti još jedna varijanta koja se hidratacijom bori protiv podočnjaka. U odnosu na hijaluron, glicerin utiče na kožu malčice drugačije, jer glicerin izvlači vodu na površinu kože. Na taj način, osim što uklanja fine bore, on omekšava kožu, a utiče i na pigmentaciju i uklanja tamne kolutove. Glicerin se u kremama protiv podočnjaka kombinuje sa sastojcima kao što su petrolatum, dimetikon i lecitin.

FOTO: Arhiv

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar