Studija pokazala: antiejdžing kreme imaju gotovo isti efekat na kožu kao i obične

15-02-2019

Rezultati jednog istraživanja pokazali su kako kreme protiv starenja nisu posebno efikasne, navodi se u članku koji je objavio časopis za zaštitu potrošača Test

Antiejdžing i obične kreme imaju gotovo isti efekat

Tokom 4 nedelje testirano je 9 antiejdžing krema na 270 žena. Učesnice studije su svako jutro i navečer koristile na jednoj strani lica kremu protiv bora, a na drugoj običnu vlažnu kremu. Obe strane lica fotografisane su pre i posle testiranja, a rezultati su pokazali da kreme protiv starenja nemaju nikakav poseban učinak.

Samo invazivne i neinvazivne metode podmlađivanja brišu bore

Jedine efikasne u podmlađivanju i peglanju bora su neke neinvazivne tehnike poput  hijaluronskih filera,   lasera, radiofrekvencije , botoksa ili se, za trajni rezultat možete podvrgnuti nekom hirurškom zahvatu. Kreme jesu dobre u održvanju svežine lica ali one nisu toliko čudotvorne da brišu bore.

Sprečite znakove starenja zdravim životnim navikama

Istraživači koji su bili uključeni u studiju, ističu kako na sprečavanje pojave bora,  najviše utiču zdrave životne navike poput dovoljno sati sna i najmanje 1,5 litra vode dnevno, navodi se u Testu. Takođe je važna zdrava i uravnotežena ishrana s puno voća i povrća koja će pomoći u kontroli bora, kao i izbegavanje cigareta i ultraljubičastog svetla jer oštećuju kožu.

Pravilna nega kože pomaže održavanju savršenog tena

Pravilna nega kože isto je veoma bitna kako bi ona izgledala mladoliko i sveže. Preporučuje se koriščenje aloe vere, ali i proizvoda za negu koji sadrže pšenicu ili gavez koji sadrži alantoin. Prirodna ulja (arganovo, bademovo i jojoba) takođe osiguravaju dodatnu vlagu.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar