Studija potvrdila: pripadnici jačeg pola lakše prihvataju starenje, jer se potiho nadaju da će izgledati poput Pirsa Brosnana

08-05-2018

Žene širom sveta troše milione na razne kreme i tretmane kako bi usporile starenje, dok je s muškarcima drugačija situacija. Rezultati naučne studije pokazali su da oni  prihvataju svoje bore, opuštene stomake ali se i potiho nadaju da su privlačni poput Pirsa Brosnana..

Rezultati naučne studije sprovedene u Velikoj Britaniji, pokazali su da čak 78 odsto muškaraca kaže da su bore prihvatljive, a 68 odsto njih primećuje da je starenje kože prirodan proces koji ne može biti zaustavljen.

I ne samo da pripadnici jačeg pola prihvataju starenje, nego su i zadovoljni onim što vide u ogledalu. Tri od četiri muškarca starija od 65 godina kažu da su zadovoljni svojim izgledom. S druge strane, tek svaki drugi u kategoriji 16-24 godine, tačnije 56 odsto, kaže isto.

Naučnici objašnjavaju da slavni muškarci, poput Pirsa Brosnana (64) pomažu pripadnicima jačeg pola da prihvate starenje. Mlađi muškarci, s druge strane, kao i devojke, osećaju pritisak da dostignu previsoke standarde koje postavljaju fudbaleri i pevači i ostale medijske zvezde sa izvajanim telima i pločicama na stomaku.

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar