Ulje jojobe podmlađuje kožu i umiruje crvenilo lica

30-03-2020

Ulje jojobe je namenjeno svim tipovima kože. Ono umiruje osetljivu, hidratizira suvu i ujednačava masnu kožu. Često se nalazi u kozmetičkim formulama za ciljane probleme kao što su izuzetno suva koža ili ona sklona aknama i crvenilu

Oponaša prirodne biološke procese

”Biljno ulje jojobe je vekovima prisutno u svetu kozmetike, i  ljudi ga oduvek koriste radi njegovih zdravstvenih svojstava. U principu ovo nije doslovno ulje, to je vrsta voska što ga čini posebnim. Upravo formula koju ima jojobin sastojak, slična je onoj koja se nalazi u ljudskom sebumu, što znači da izvanredno oponaša naše prirodne biološke procese te pomaže u zaceljenju i ”zaključavanju” vlage u koži, bez zatvaranja pora u slučaju akni i visoke proizvodnje masnoće” – rekla je za Byrdie  dr Claire Chang – dermatolog.

Umiruje crvenilo i rozaceu 

Ulje jojobe umiruje kožu koja naginje crvenilu i posebno je efikasno u lečenju  ekcema i rozacee.  Za to je zaslužna visoka koncentracija vitamina B  koji je potreban koži za što bolje i brže zaceljenje. Iako je ovo ulje gotovo potpuno sigurno za upotrebu, stručnjaci savetuju da pre nanošenja na kožu napravite mali test: ”Iako neželjenih reakcija uglavnom nema , moguća je alergija na jojobino ulje, zato predlažem da ga prvo isprobate na malom delu kože. Ovaj sastojak odgovara koži i u pravilu reakcija nema – pojašnjava dermatolog,  dr Marnie Nussbaum.

Blagodeti ulja od jojobe

Stoprocentno ulje jojobe možemo koristiti kao ovlaživač kože i kombinovati ga s kremama, losionima i serumima. Takođe je dobro za kosu, u malim količinama sređuje vrhove pa čak i oni ispucali deluju zdravo. S obzirom da suvoj koži daje instant hidrataciju, idealno je i za negu usana. Ulje jojobe sprečava starenje kože, nastajanje bora, sanira opekotine od sunca, neguje ruke i zanoktice, leči bubuljice i snažan je borac protiv bakterija. Većina bakterija, uključujući stafilokoku i gljivicu kandidu, umiru kad dođu u kontakt sa ovim uljem.  Zapravo, toliko je antibakterijsko da se može koristiti kao fungicid u borbi protiv plesni.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar