White skin 1 – učinkovito rešenje za uklanjanje pigmentacija na licu

07-12-2017
Featured Video Play Icon

White skin 1 je krema koju je osmislio dermatolog dr. Dinko Kaliterna, a služi za uklanjanje pigmentacija, većinom melasme i tamnih fleka na licu. Njenu učinkovitovitost  upoređuju s rezultatima tretmana laserom.  Krema je dermatološki testirana, bez parabena i nije testirana na životinjama. Ne sadrži hidrokinon koji je u većini zemalja zabranjen zbog brojnih komplikacija koje izaziva.

Za šta se koristi krema White skin 1 ?

U prvom redu White skin 1 koristi se za uklanjanje pigmentacija izazvanih Suncem koje se nalaze na licu a osobito za melazmu. Krema snažno podstiče podmlađivanje i obnovu kože, osobito kod neujednačenog tena. Mogu je koristiti svi u svrhu prevencije starenja i uklanjanja umornog izgleda kože. Krema daje rezultate podmlađivanja lica koji se mogu upoređivati s laserskim tretmanima. Idealna je za dobivanje porcelanskog tena, postizanje svežijeg izgleda, pomaže i u osvježenju lica kod pušača, te kod neujednačenog tena. Nije namenjena pigmentacijama na telu, iako u nekim slučajevima može pomoći.

Kako nastaje melasma?

Do nedavno se smatralo kako samo UV zrake podtiču razvoj melazme, no istina je da i zrake vidljivog svetla uzrokuju melazmu jer podstiču pojačanu proizvodnju pigmenta. Vrući vosak za uklanjanje dlaka nausnice također podtiče melazmu na tom mestu. Kreme za zaštitu od Sunca ne pomažu kod melazme jer ne štite od vidljivog svetla. Preostaje jedino primena pudera, tj. šminke, i obojenih krema za zaštitu od Sunca koje fizički štite od vidljivog svetla.

Na koji način deluje krema White skin 1?

Krema se bazira na sastojcima derivata resorcinola. White skin 1 je jedina krema koja deluje na sve faze razvoja pigmenta – supstance koje daju boju koži. Zaustavlja enzim tirozinazu koji je glavni za razvoj pigmenta i podtiče njegov raspad. Ujedno deluje na ostale enzime koji sudeluju u razvoju pigmenta. Blokira prenos pigmenta u ćelie , i suzbija njihov razvoj.

Po čemu je White skin 1 posebna?

To je prva krema protiv pigmentacija lica, čiji se rezultati mogu upoređivati sa rezultatima tretmana laserom. Rezultati se vide vrlo brzo, najčešće u prvih par nedelja što nije moguće ni kod tretmana laserom.  Krema istovremeno ima jak efekat podmlađivanja i obnove te zatezanja kože. Velika prednost kreme je njena cena u odnosu na skupe tretmane laserom. Rezultati postignuti kremom White skin 1 znatno su bolji i dulje traju u odnosu na druge kreme protiv pigmentacija.  Djeluje na 2 glavna faktora razvoja pigmenta, ne oštećuje kožu, a može se koristiti i leti.

dr Dinko Kaliterna , dermatovenerolog i vlasnik klinike Poliderma.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar