Zdravo i ukusno: smutiji za prekrasnu kosu i sjajnu mladalačku kožu

07-02-2019

Najefikasnije supstanstance koje utiču na zdravu i lepu kožu i kosu , nalaze se se u prirodi. Pripremite ova tri slasna smutija i zablistajte  poput zvezde s naslovnice nekog časopisa

Za zdravu kosu

Ima mnogo namirnica koje vam pomažu da dobijete zdravu i sjajnu kosu, a većina je puna zdravih masti. Avokado je bogat biotinom (koji pomaže u zdravom rastu kose), vitaminom E i zdravim mastima. Semenke susama i orasi su bogati cinkom i zdravim mastima, maline su takođe odličan izvor biotina i ne sadrže mnogo voćnog soka i dodaju prijatan voćni ukus. Ali dodavanje proteina je ključno za kosu, jer obezbeđuje potrebnu količinu amino kiselina.

Sastojci:    

300 ml bademovog mleka (ili drugog alternativnog mleka)

1 zamrznuta banana

1/2 avokada

malo susama i oraha

1 puna kašika malina

1 kašičica proteina ili surutke

Pomešajte sve sastojke u blender i napitak je spreman!

Za sjajnu kožu

Centralno grejanje i ekstremni zimski uslovi u velikoj meri utiču na kožu, što čini da naša koža izgleda najgore u ovo doba godine. Da biste ponovo stekli sjaj, morate što češće napraviti napitak pun omega masti i masnih kiselina. Laneno i čia seme su odličan izvor omega-3 i omega-6 masnih kiselina koje pomažu da se koža navlaži iznutra. Pre nego što ih dodate drugim sastojcima, potrebno je samleti ih u mlinu za kafu. Tamno lisnato povrće kao što je spanać puno je beta-karotena, koji je preteča vitamina A. Vitamin A je koristan za zdravlje kože i često se dodaje proizvodima protiv akni i starenja. Breskve i kajsije pune su beta-karotena i vitamina C, koji promoviše proizvodnju kolagena.

Sastojci:

300 ml bademovog mleka (ili drugog alternativnog mleka)

1 zamrznuta banana

malo semena lana ili čia semena

spanać

kajsija i/ili breskva

Sve sastojke stavite u blender i napravite homogenu smesu.

Za umornu kožu

U hrani možete pronaći mnogo vitamina i minerala koji pomažu u popravljanju oštećenja i usporavaju starenje kože. Aminokiseline, beta karoten i vitamin C pomažu u proizvodnji kolagena, koji je neophodan za popravljanje i očuvanje sjajne i elastične kože. Bademi su dobar izvor magnezijuma, koji mogu pomoći da se smanji umor i zadržavanje vode. Jagode su odličan izvor jedinjenja nazvanih antocijanidini koji su uključeni u proizvodnju kolagena i sprečavaju njegovu degradaciju.

Sastojci:    

300 ml bademovog mleka (ili drugog alternativnog mleka)

1 zamrznuta banana

biljka potočarka

1 kašika bademovog maslaca ili celi bademi

trešnje, maline, borovnice i drugo tamnocrveno voće

Od sastojaka napravite ukusan napitak!

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar