Dr Tanja Radenkov: hirurške intervencije oblikovanja tela

09-12-2020
Featured Video Play Icon

Savremene hirurške metode pružaju mogućnost da potpuno transformišemo svoja tela. Uklanjanje viseće koža i viška masti na kritičnim područjima ili možda postizanje trbušnjaka bez znojenja u teretani, samo su neke od intervencija oblikovanja, o kojima više zna dr Tanja Radenkov Medenica iz klinike Eterna 

dr tanja radenkov medenica

Liposukcijom do eliminacije masnih naslaga

”Suvišna masnoća na stomaku zadnjici rukama ili nadlakticama definitivno se najefikasnije uklanja zahvatom liposukcije. Intervencija se izvodi pomoću finih kanila koje se uvode na željeno mesto, putem malog reza od 3 mm. Njima isisavamo masnoću sa  željene  regije i rezultat je vidljiv odmah.   Osim osoba sa viškom kilograma,  kandidati za ovu vrstu intervencije su svi koji nisu u mogućnosti da putem dijete i vežbanja ostvare idealnu liniju.  Delovi tela na kojima se najčešće radi liposukcija su: abdomen, bokovi, nadlaktice, bedra, potkolenice i stražnjica”, pojašnjava dr Radenkov, stručnjak za plastičnu, rekonstruktivnu i etstetku hirurgiju.

Abdominoplastika za viškove kože na stomaku

”Nakon velikog gubitka kilograma iili posle porođaja, na telu ostaju viškovi kože koji se mogu korigovati jedino hirurškim putem.  Rešenje za taj problem može ponuditi abdominoplastika – jedna od najpopularnijih intervencija zatezanja stomaka u našoj klinici. Zahvat podrazumeva pravljenje reza od kuka do kuka, ispod linije donjeg veša, zatim se uklanja višak kože a  potom mišići približavaju jedan drugom da bi bili čvršći i zategnutiji. Prvi rezultat se vidi odmah nakon intervencije, ali za konačan efekat treba sačekati 3 meseca. Rezultati su trajni ako se na dalje pridržavate ujednačene ishrane i vežbanja, tj. ako održavate kilažu”, kaže dr Tanja.

Savršenstvo tela uz bodycontouring

”Za sve one koji žele dovesti svoja tela do savršenstva nudimo bodycontouring – jednu od najpopularnijih svetskih intervencija. Transferom masoće moguće je postići ne samo veću zadnjicu ili senzualnije ženstvenije bokove , već i trbušnjake.  Pomoću modifikovana liposukcije  veoma pažljivo uklanjamo jedan uzak sloj masnog tkiva duž definisanih linija, kako bi postigli naglasili six pack. Postupak se obavlja veoma uskom kanilom, gotovo bez traumatizovanja okolnog tkiva, a sam postoperativni tok je brz i lak, gotovo bez bolova,”zaključuje dr Tanja Radenkov Madenica iz beogradske klinike Eterna.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar