Zvončica Vučković: jedna od najstarijih manekenki ne boji se bora

16-12-2020
Featured Video Play Icon

Zvončica Vucković modelingom se bavi više od 40 godina. Ova Zagrepčanka visoka 176 centimetara, čiji je zaštitni znak postala duga seda kosa, početkom je meseca napunila 62 godine. Kako joj uspeva da se hrabro nosi s borama, s čime se neguje i još mnogo toga, pogledajte u videu

Već više od 40 godina, deo ste svetske industrije lepote. Da li vam je ikada palo na pamet da uradite neku estetsku korekciju na svom licu?

Pa..kad sam bila mlađa, moram priznati da me najviše smetao moj nos koji je bio malo prominentan. Bila sam jako jako mršava. Imala sam 53kg kad sam radila kao model. Jagodice su mi bile jako izražene… Rastavljeni zubi – koji su u ono vreme bili nepojmljivi. Znači, izbacili su me iz agencije u Milanu , govoreći: Imaš razdvojene zube. Sredi zube pa se vrati. Ja sam na sreću svoju bila dovoljno sigurna u sebe da odem u drugu agenciju, da me prime u Why not i baš zbog tih zuba sam 10 dana kasnije snimila reklamu za Kalodont.

Za razliku od danas, u vreme vaše mladosti nisu bile toliko prisutne razne metode ulepšavanja, no da li su devojke ipak išle na neke tretmane?

Imali smo sreće što smo bili mladi pa nam to u to vreme nije ni trebalo. Mislim da ove mlade devojke stvarno preteruju što sa 15, 16, 18 godina razmišljaju o tome kako će zategnuti kožu, a trebale bi razmišljati o tome kako će završiti fakultet i imati dobrog dečka.

Bili ste i čuvena Jugoslovenska manekenka. Otkrijte nam, s kim ste se tada družili i da li ste možda s nekom koleginicom ostali još uvek u kontaktu?

– Družimo se još uvek. Sad sam došla u Beograd i još se nismo čule ali videćemo se uskoro. Znači 3 Ljilje: Ljilja Erović, Perović i Ljiljana Tica…i druga je Aleksandra Kosanović. Bile smo prijateljice i ostale smo prijateljice i to je nešto ono što je predivno … Hvala Bogu da postoji Facebook danas i sve ove društvene mreže. Ostale smo u kontaktu, imamo brojeve telefona. Čujemo se, čestitamo Nove godine, nađemo se, družimo se i to je najlepši deo svega.

Vaša modna karijera zaista je bogata. Izdvojite nam barem neka čuvena lica, odnosno kreatore za koje ste radili?

-Radila sam za Moschina, radila sam za Valentina, za Alaiaa, za Kenza. Alberta Feretti – radila sam 5 godina u njenom showroomu sve revije.

Kako se negujete? Čini se da ste vi ostali verni prirodnim metodama podmlađivanja?

-Ja mislim da i taj duhovni deo pomaže da se telo drugačije nosi samo sa sobom. Vežbanje, Yoga, duhovni deo života….a onda naravno, posle 40. sam počela koristiti kreme i zaštitno sam lice za Afroditine proizvode Ageless .

Kakvo je vaše mišljenje o estetskoj hirurgiji i trendovima koji trenutno vladaju?

– Uvek sam govorila da svakome je njegov deo tela onakav kakav treba da bude, i ako ga želi korigovati da ga koriguje …samo mi je smešno kada žene pričaju o tome, odjednom izlažu dekolte , pokazuju grudi .. Kao, vidi vidi , napravila sam sise. Mislim da je to nešto što je privatno i što je ustvari deo tvog života. Ne bih to tako reklamirala.

Ceo  intervju sa Zvončicom Vučković, pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: privatni arhiv / Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar