Kada je vreme za intenzivniju negu i podmlađivanje lica?

26-05-2022

Koža nakon tridesete godine ima sve manje mogućnosti za obnavljanje, postaje manje elastična, suvlja, smanjuje se proizvodnja kolagena i drugih supstanci koje joj daju neophodnu vlažnost i mladolik izgled, te su bore na licu učestalije i izraženije. Iz tog razloga potrebna joj je adekvatna nega – počnite sa upotrebom krema za podmladjivanje lica, povremeno se počastite se nekim tretmanom…

Dvadesete

Ukoliko ste primetili da su vam se pojavile bore na licu u vidu finih linija oko očiju, usana i na čelu, možemo reći da je to već siguran znak postepenog starenja vaše kože. To može da se desi sredinom 20-ih, ali i nakon 30-e, što će zavisiti od već pomenutih faktora. Ali kako starimo, ove bore na licu bivaju sve više izražene, te je neophodno da na vreme odnosno već sa pojavom prvih znakova starenja počnete da razmišljate koja bi mogla biti najbolja krema za bore i podmladjivanje lica za vaš tip kože i krenete u borbu protiv istih.

Tridesete

Nakon tridesete godine, krema za podmladjivanje lica treba da bude sastavni deo vaše rutine za negu, jer ćete tako na duže staze postići odlaganje pojave dubokih bora i potrebu za korišćenjem intenzivnijih sredstava i tretmana za podmladjivanje lica. Znajte da svaka krema za podmladjivanje lice treba da sadrži aktivne supstance poput hijalurona, antioksidanata, voćnih kiselina, retinola, peptide i druge prirodne sastojke koji će obezbediti vašoj koži neophodnu hidrataciju, smanjenu vidljivost bora, zatezanje i vraćanje mladalačkog izgleda.

Četrdesete

Kada uđete u četrdetese godine, koža postaje sve opuštenija, bez sjaja, neujednačenog tena, pojavljuju se staračke pege, a bore su sve izraženije, te krema za podmladjivanje lica treba da bude dosta agresivnija. Da biste što duže izgledali mladoliko u ovim godinama, na raspolaganju su vam i tretmani za podmladjivanje lica poput hemijskog pilinga i dermapen olovke za podmladjivanje lica, a za postizanje brzih efekata zatezanja lica i uklanjanja bora tu su i tretmani za podmladjavanje lica kao što su mezoterapija i  PRP te neizostavni hijaluronski fileri i botoks. Ovo je i pravo vreme za neke girurške zahvate poput blefaroplastike ili zatezanja lica.

Pedesete

Ukoliko ste adekvatno negovali svoju kožu i pre četrdesetih godina, trebalo bi da vaša koža nema toliko izražene bore i druge vidljive znakove starenja, ali svakako da najbolja krema za bore u ovim godinama treba da sadrži sastojke koncentrovanijeg oblika koji će postaći proizvodnju elastina i kolagena, jer su oni zaslužni za mladoliki izgled i intenzivno podmladjivanje lica. Naravno, i dalje važi pravilo da je najbolja krema za bore ona koja je za vaš tipu kože. Svi prethodno navedeni tretmani podmlađivanja namenjeni su i zreloj koži, dok je u ovim godinama hirurgija – zlatni standard.

FOTO: arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar