Kako se rešiti podvaljka bez hirurške intervencije?

04-01-2022

Kako starimo, naša koža lica postaje sve opuštenija, što neretko zna uticati na stvaranje podvaljka. Za razliku od ostalih problematičnih znakova starenja, ovu regiju je veoma teško i komplikovano tretirati kako bi se rešili ‘duple’ brade. Osim invazivnim i neinvazivnim metodama, podvaljak je moguće ”istopiti” i prirodnim putem 


Hrana i alkohol  utiču na stvaranje ”duple brade”

Verovali ili ne, osim brze hrane, razlozi zbog kojih nastaje podvaljak je i neprestano gledanje prema dole, u laptope i smartphoneove. ‘Ovo može skratiti mišiće u vratu i povećati gravitacionu silu na regiji čeljusti, zbog čega se koža opušta’, tvrdi kozmetički hirurg Alex Karidis: ”Višak masti prvo je vidljiv na licu. Ono šta pijete i jedete posebno se vidi u ovoj regiji i uzrokuje natečenost, posebno ako jedete previše ugljenih hidrata. Još jedan problem je previše alkohola.

Alkohol i određene namirnice stvaraju nadutost lica

Ljudi koji redovno piju imaju naduta lica i voda se skuplja oko njihovih čeljusti i obraza’, upozorava osobni trener Dalton Wong, koji među svoje klijentkinje ubraja glumice Jennifer Lawrence, Amandu Seyfried i Alice Eve. Dalton tvrdi da je ključ u tome da konzumirate što manje hrane koja izaziva nadutost lica, poput testenine, krompira i hleba, dok je istovremeno poželjno povećati unos proteina i vlakana. So je takođe na ‘crnoj listi’, a konzumiranjem biljnih čajeva i povrća poput šparoga ili krastavaca – koji su prirodni diuretici, ubrzati ćete ‘izbaciti’ višak vode iz tela.


Vežbe za podvaljak

Što se vežbi tiče, ne postoje neke posebne za vrat, ali gubljenjem kilograma na ostalim delovima tela, i uz pomoć izvajanih ruku učinit ćete da vaša čeljusna linija izgleda mršavije.Dovoljno je vežbati 15 minuta dnevno: deset iskoraka, deset sklekova, deset čučnjeva, deset triceps dipsova i plank položaja kojeg je potrebno ‘držati’ 30 sekunda te pet puta ponoviti. Svake sedmice povećajte broj ponavljanja i dulje nastojte ostati u plank položaju kako bi sagoreli maksimum kalorija. Facijalne mišiće vežbajte kao i telo. Tokom osam nedelja, svakodnevnim izvođenjem petominutne masaže lica prilikom nanošenja hidratantne kreme, stvarno ćete uvideti razliku. Cilj je potpomoći cirkulaciju u vašem licu i poboljšati limfnu drenažu koja će vas osloboditi od toksina’, savetuje kozmetičarka Cyrine Ayoub.


Kako izvesti petominutnu masažu za uklanjanje podvaljka?

1. Držite kožu ispod brade u sredini sa desnim kažiprstom i srednjim prstom. S dlanom leve ruke gurajte kožu prema gore sa svake strane čeljusti po tri puta.
2. Postavite kažiprst i srednji prst zajedno iza režnjeva uha i masirajte kružnim pokretima prema dole kako biste potpomogli limfnu drenažu.

3. Gledajte prema gore, istežući vrat, i s obe ruke dlanovima tri puta pogurajte kožu vrata prema gore.
4. Sa dlanovima obe ruke gurajte kožu vrata uz čeljusnu liniju tri puta prema spolja.
5. Sa dlanovima obe ruke tri puta gurajte kožu lica od dole prema obrazima.
6. Pogurajte sa jednim prstom kožu ispod obrva i ispod oka, po tri puta.
7. Položite ruke na sredinu čela i pogurajte kožu prema spolja tri puta.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar