Izgled dvadesetogodišnjaka posle 40-te: hirurgija je uglavnom neophodna

02-01-2022

Danas se nude brojne neinvazivne metode podmlađivanja, ali kada pređete 40-tu ili ste u nekim ozbiljnijim godinama, one imaju svoje ograničeno delovanje, koje neretko daje rezultat ali ne baš onakav kakav bi vi želeli. Glavni razlog tome su viškovi kože ili opuštenost facijalnih mišića, koje možete jedino hirurški – zauvek rešiti

Hirurgija u kombinaciji sa neizvazivnim tretmanima

Svedoci smo negovanja kulture prelepih ljudi i visokih estetskih kriterijuma, koje su nam industrija lepote i razvoj digitalnih kanala doneli. Danas gotovo da nema neke objave na društvenoj mreži na kojoj osoba ne izgleda čarobno – poput modela sa covera modnih magazina. Lepota je svojstvena mladim ljudima, no što kada osobe u zreloj ili starijoj dobi izgladaju poput dvadesetogodišnjaka? Neki srećnici zaista su blagoslovljeni da i u četrdesetima ili pedesetima zadrže mladalački izgled, ali šta je s ostalima? Većina njih fotošopira fotografije i na ulici ih sigurno ne bi ni primetili, dok oni koji se kunu da su im se lice, kapci ili viseći vrat, zategnuli  preko noći samo uz pomoć krema ili nekog tretmana, zasigurno ne govore istinu. Istina je, da je posle četrdesetih, izgled dvadesetogodišnjaka koji izgleda lepo i prirodno – moguće postići samo uz pomoć noža u kombinaciji sa možda nekim tretmanom.

Čelo

Nakon četrdesete bore se formiraju na čelu što je posledica kako mimike kako i opuštenosti same kože. U ovim slučajevima najčešće se koristi botoks , koji ispegla čelo u rekordnom roku. Međutim, kod nekih osoba koje imaju veoma izražen višak kože na čelu, botoks može da stvori pomalo neprirodan izgled, a nestale bore zameniće nov problem u obliku spuštenijih gornjih kapaka. U tako zahtevnijim slučajevima, preporuča se hirurško zatezanje čela, koje će, nakon što se oslobodte viškova kože, trajno rešiti vaš problem.

Foxy eyes – tretman nitima

Obrve i oči

U poslednje vreme izuzetno je popularan tretman podizanja obrva kao i uglova očiju – tzv ‘‘fox eyes’‘, a koji se izvode pomoću niti. Ova intervencija daje veoma lepe rezultate kod mlađih pacijentkinja, međutim ukoliko imate preko četdeset, sve manja je i verovatnost da ste pravi kandidat za nju. Ulaskom u petu deceniju, kaš što smo i naglasili, počinju se stvarati viškovi kože koje je puno efikasnije rešiti hirurškim zahvatom podizanja obrva ili korekcijom gornjih kapaka. Isto tako brojne neinvazivne metode koje nude lifting efekat navedene regije, imaju ograničeno delovanje od maksimalno nekoliko meseci. Opušteni donji kapci, takođe se trajno mogu zategnuti, samo pomoću noža.

Pevačica Sarah Brajtman ima ”lice poput jastuka”, koje je posledica upotrebe prevelike količine hijaluronskih filera

Srednje lice

Srednje lice je centar našeg lica i postoji bezbroj neinvazivnih metoda za njegovo tretiranje, a koje daju podmlađujući izgled. Glavni problem kod osoba posle četvrdesete je (osim propadanja kvaliteta kože)  sve veća opuštenost facijalnih i mišića kože, koji se u poslednje vreme, najčešće rešava pomoću hijaluronskih filera. Međutim, osobe sa većim viškom opuštene kože, baš i nisu dobri kandidati za to. U njihovom slučaju hijaluron će dati volumen licu, ali s obzirom da treba ispuniti svu tu obešenu kožu, trebaće ga previše,  a verovatno nećete baš biti ni oduševljeni rezultatom. Takav ‘podbuli” izgled naziva se ”pillow face” ili ”lice poput jastuka” i karakterise ba prekomerna upotreba filera. Preopuštena koža ne sme da se ispuni punjačem, već se preporuča prvo uraditi fejslifting , odnosno hirurški ukloniti viškove, kao i zategnuti opuštene mišiće ispod nje. Nakon toga eventualno možete da doradite lice sa kojim mililitrom hijalurona za punoću.

Dr Ben Talei je patentirao Auralyft, koji se obavlja pod lokalnom anestezijom a u kombinaciji s nekim drugim zahvatima daje rezultate koji oduzimaju dah

Donje lice

Kod tretiranja nazolabijalnih bora, svakako najefikasniji u najkraćem vremenu su hijaluroski fileri. Ali ukoliko je kod osobe veoma izražena opuštenost u toj regiji, zahvat ‘‘hirurškog faceliftinga” rešiće vam trajno i taj problem.  Isto tako, jedno hiruška intervencija, rešiće vas opuštene kože na vratu. Kod lakših slučajeva masno tkivo i koža mogu da se tretiraju tretmanima poput lipolize,  radiofrekvencije, ili se problem rešava čak i nitima.  Međutim, kod drugih će efikasna biti samo hirurgija. Mišiće vrata hirurg mora da zategne i vrati u staru poziciju a potom često i isiše mast koja je dodatno dodatno opterećivala kožu.

Hirurško zatezanje vrata. Slika pre i posle intervencije

FOTO: estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar