Kućni merač nivoa vlage u koži i ulja na njoj

14-11-2022

FATUXZ Digital Skin Detector Pen je kućni uređaj koji meri nivo vlage u koži kao i ulja na njoj. Odlikuje ga pristupačna cena od 29E na Amazonu a  takođe vam može dobro doći, ukoliko želite da proverite efekte novog kozmetičkog proizvoda na vašoj koži

Previše nege može štetiti koži

Merač vlage je kućni uređaj koji sugeriše šta vašoj koži zapravo treba. “Ovi aparati mogu pomoći u određivanju stepena dehidracije kože. Mnogi ljudi koji pokušavaju poboljšati kvalitet kože, a  zapravo nanose štetu – prekomernom upotrebom proizvoda ili udvostručavanjem sastojaka za negu. Previše kiselina ili drugih agresivnih sastojaka može uzrokovati dehidraciju ili isušivanje kože, što zapravo doprinosi preranom starenju “, kaže medicinski savetnik dr. Farhaad Riyaz – sertifikovani dermatolog i docent.

dr. Farhaad Riyaz

Čitač nivoa vlage u koži i ulja na njoj

Ovaj uređaj očitava vlagu u koži kao i količinu ulja na njoj . Dolazi s priručnikom i dijagramom koji objašnjava koji bi idealni postoci vlage trebali biti na različitim delovima kože. Optimalna vrednost vlage je od 35-60 posto. Tamo gde vrednosti padaju ispod 35 posto, treba obratiti pažnju na režim i način života.” Ako spadate u ovaj niži raspon, proverite da li su vaša sredstva za čišćenje bez sulfata i tonici bez alkohola, te unesite dodatnu hidrataciju u svoju rutinu. Ulje na vašoj koži bi trebalo biti u sličnom rasponu, ali “sve ispod 35-40 posto zaslužuje pažnju”, kaže Riyaz.

Testiranje efekata novih kozmetičkih proizvoda

Testiranje kože nije potrebno svakodnevno sprovoditi jer se ona ne menja brzo. Međutim, testiranje tokom promena godišnjih doba ili razdoblja hormonalnih promena (poput menopauze) pomoći će vam da poboljšate svoju rutinu. Ovaj uređaj vam takođe može dobro doći, ukoliko želite da proverite efekte novog kozmetičkog proizvoda na vašoj koži. S obzirom na njegovu korist, cena mu je pristupačna i iznosi 29 evra.

FOTO: FATUXZ Digital Skin Detector Pen

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar