Otkrijte zašto je avokado neizostavna namirnica na meniju Brazilskih i Latinoameričkih lepotica

25-01-2018

Avokado nije samo zdrava namirnica već i prava riznica najboljih bjuti tajni za vaš mladalački izgled! Fantastičan je za suvu kosu  i ispucale vrhove jer ima dosta proteina, pa ga izgnječite, napravite masku i nanesite duž cele kose. Takođe, možete napraviti i masku za lice, tako što ćete dodati malo meda i maslinovog ulja.

Obiluje korisnim supstancama, ne sadži holesterol

Prema tabeli nutritivnih vrednosti, jedan avokado sadrži: 322 kalorije; 29,5 gr masti; 0 mg holesterola; 14 mg natrijuma; 17 gr ugljenih hidrata; 13,5 gr vlakana; 1 gr šećera i 4 gr proteina.

Avokado sadrži 20 vitamina i minerala, od kojih se mnogi dobro i lako apsorbuju u organizmu. Ukoliko puter ili masni sir u svojoj ishrani zamenimo sa jednim avokadom, učinićemo dobrobit za zdravlje svojih krvnih sudova i učiniti da nam kože izgleda lepše i jedrije.

Za sjajnu i zdravu kožu i kosu

Ulje avokada sadrži dve najbitnije supstance za vašu lepotu:  lecitin i sterolin. Lecitin formira zaštitni sloj na površini kože i kose, dok ih sterolin hidrira i omekšava.

Takođe sadržava minerale, vitamine i druge hranljive supstance koji su neophodne vašoj koži i kosi. Kreme za telo i šamponi koji su na bazi ovog ploda poboljšavaju zdravlje i samim tim čine kožu mekšom, a kosu sjajnijom.

Briše bore i staračke pege

Redovnim nanošenjem ulja avokada na kožu umanjićete pojavu staračkih pega, bora i drugih znakova starenja. Istraživanja su pokazala da i oralno konzumiranje ulja avokada daje slične rezultate

Lekovite supstance iz ulja avokada lаko se аpsorbuju kroz epidermis i dospevaju u dublje slojeve kože, gde podstiču rаst i zdrаvlje novih ćelija kože, ali i obogаćuju postojeće. Ovo ulje se jednako preporučuje za ekstremno suvu kožu, kao i u slučajevima pojave ekcema.

.

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar