Suvim četkanjem do lepše kože i pročišćenog organizma

13-03-2023

Četkanjem kože na suvo uklanjate mrtve ćelije sa nje, a ukoliko ovo budete  često praktikovali, poboljšaćete cirkulaciju, uljepšati ten, a koža će vam izgledati mlađe i zdravije. Rezultat je zadivljujući i spolja i i iznutra, jer već posle nekoliko tretmana koža postaje glatkija i mekša, a organizam pročišćeniji

Šta je suvo četkanje?

Suvo četkanje je jedan od najjednostavnijih i najprirodnijih načina pilinga kože. Četkanjem prirodna vlakna četke u dodiru sa kožom uklanjaju mrtve ćelije kože. Redovnim četkanjem koža postaje nežnija i mekša. Kod četkanja lica dodatna prednost ovakvog pilinga je čišćenje pora i njihova manja primetnost. Nakon četkanja se istruširajte, najbolje toplo-hladnom kombinacijom i obilno namažite hranjivim uljima ili hidratantnim kremama. Četku sa isperite sapunom i  malo vode, a ostavljate je na suvom i prozračnom mestu da se dobro osuši.

Detoksikuje celo telo

Suvo četkanje pomaže koži da se oslobodi toksina i viška minerala, pomaže u limfnoj drenaži.
Limfni sistem je deo imunološkog sistema tela. Mnogi od limfnih sudova nalaze se odmah ispod kože i zagovornici suvog četkanja tvrde da četkanje kože pomaže u stimulaciji normalnog limfnog toka unutar tela i pomažu telu da se prirodno detoksifikuje.

Podiže energiju i eliminiše celulit

Suvo četkanje pospešuje cirkulaciju, tako da se koža na prirodan način sama hidrira. Pospešena cirkulacija deluje i na povećanje prirodne energije, zato je suvo četkanje odlično ujutro.  Suvo četkanje će nam pomoći i u eliminisanju celulita, zatezanju kože i poboljšaće tonus mišića. Druge koristi od četkanja su bolja probava, jači imunitet, sprečavanje prevremenog starenja, i brojni drugi benefiti za naš organizam.

FOTO: Estetic

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar