Tretman menstrualnom krvi zgrozio lekare

20-09-2020

Iako će većini ovakav oblik tretiranja lica u svrhu lepote biti posve neprihvatljiv , žene koje praktikuju tretman menstrualnom krvi tvrde da,  “nikome ne može da škodi”, ili “to je ionako moja krv”. Lekari su zgroženi ovim bjuti trendom 

Meri Miranda : Instagram

Bizarna metoda za tretiranje lica

Meri Miranda (36) svoju menstrualnu krv koristi kao tretman za lice i tvrdi da joj je koža zbog toga mekana i sjajna, a podstiče i druge žene da probaju, piše britanski portal Mirror. Ona tvrdi da je imala velikih problema sa kožom nakon operacije ciste na jajniku, a same menstruacije su joj bile toliko bolne da je neretko povraćala.

Meri želi razbiti tabue

Nakon što joj lekovi nisu pomagali, okrenula se alternativnim varijantama. Samu krv, Meri drži se na licu do 30 minuta i kako tvrdi, rešila je o tome javno da priča kako bi razbila tabue, a da menstrualna krv ima antizapaljenska svojstva i da je puna važnih nutrijenata i minerala, poput cinka, magnezijuma, kalcijuma, gvožđa, kalijuma…

Mestrualna krv nije isto što i PRP

Nije trebalo mnogo vremena pre nego što su i mnoge druge žene pokušale isto. Rezultati su različiti, kako se i očekivalo, a mnogi doktori upozoravaju da štetne strane ovih postupaka.  Uspoređivanje ovog tretmana sa PRP metodom je apsurdna, budući da PRP koristi pročišćenu krv odnosno plazmu – koja obiluje faktorima rasta i koja se koristi putem mezoterapije , dok nanošenje menstrualne krvi na neće dati nekog efekta osim što ćete izgledati zaista čudno.

PRP tretman koristi plazmu iz krvi koja obiluje faktorima rasta

Čuvajte se ”bapskih priča”

Kako biste sačuvali mladolikost i da bi vam i koža i telo bili zdravi, potrebno je da promenite loše navike. Hidratacija kao i saveti stručnjaka su jedino što vam mogu zaista pomoći na tom putu. Pored toga, na tržištu se danas može pronaći i ceo spektar proverenih kozmetičkih preparata koji ne koštaju mnogo, zato izbegavajte neispitane i potencijalno opasne procedure,  jer možete napraviti veći problem nego što ste ga imali.

FOTO: Arhiv / Screenshot Instagram Meri Miranda Koučing

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar