Uklanjanje bukalnih masnih jastučića iz obraza

21-03-2023
Featured Video Play Icon

Uklanjanjem bukalnih masnih jastučića (tzv “Buccal Fat-a”) iz donjeg dela obraza,  lice dobija izvajan izgled, kakav nije moguće postići dijetama i vežbanjem.  Operacija se izvodi u lokalnoj anesteziji i traje oko sat vremena

pre i posle intervencije

Kome je namenjena  korekcija obraza?

Idealni kandidati za ovu hiruršku intervenciju su osobe koje imaju tzv buckaste obraze, odnosno svi oni koje muči masnoća u donjem delu obraza. Velik broj pacijenata koji se podvrgavaju ovom zahvatu, ni na koji način nije mogao ukloniti masnoću u navedenom području iako su siprobavali razne dijete  i vežbe. Oni su jednostavno genetski predodređeni za takav izgled lica jer isti verovatno imaju i njihovi roditelji ili članovi familije.

supermodel bela hadid

Kako se izvodi uklanjanje bukalnih masnih jastučića?

Ova intervencija (eng Bichectomy)  se obično izvodi u lokalnoj anesteziji uz intavensku sedaciju koja smanjuje osjećaj nelagode i bola.  Uklanjanje bukalnih  masnih jastučića, se vrši kroz mali rez na unutarnjoj strani obraza. Bukalna masnoća je veličine loptice za golf, a njen položaj  duboko unutar lica,  onemogućava da je se ukloni liposukcijom.  Sama intervencija traje oko sat vremena,  nakon koje pacijent odlazi kući.

Oporavak i prvi vidljivi rezultati

Oporavak nakon operacije može potrajati i do 14 dana.  S obzirom da je reč o intervenciji koja se izvodi u ustima, tokom prva tri dana se preporučuje meka i hladna ishrana te izbegavanje izlaganja suncu kako ne bi došlo do krvarenja. U narednom  periodu od cca 2 meseca, lice će biti otečeno, a nakon što otok splasne, na njegovoj donjoj trećini će biti vidljiv izduženiji izgled kao i veća projekcija jagodica.

FOTO: screnshot

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar