Korekcija gornjih kapaka uz podizanje obrva

19-12-2022
Featured Video Play Icon

Korekcija gornjih kapaka,  jedan je od najčešće izvođenih, manjih hirurških zahvata. Blefaroplastika daje  efekat podmlađivanja od 10 godina, a kada mora da se radi u kombinaciji sa podizanjem obrva, otkriva dr Nataša Popović – spec plastične, estetske i rekonstruktivne hirurgije

Pre korekcije kapaka potrebna je analiza lica

”Operacija gornjih kapaka – tzv blefaroplastika, zahteva prethodnu analizu lica.  To podrazumeva procenu viška kože, nekog mišića, da li postoje masni jastučići u višku ili ne? Takođe, pored posmatranja kapaka i analize, mi radimo i procenu obrva, kaže dr Nataša Popović. Sam zahvat korekcije gornjih kapaka izvodi se uglavnom u lokalnoj anesteziji i traje oko pola sata. Rezultat je vidljiv odmah, oporavak je lagan, a konci se vade 7 dana nakon operacije.

FOTO: Dr Natasa Popovic

Kod podizanja obrva treba paziti na anatomiju polova

”Posebnu pažnju  treba obratiti, da li su obrve na pravoj poziciji gde treba da budu ili nisu? Kod starijih pacijenata moramo uraditi u sklopu blefaroplastike takođe i lifting obrva, ali svakako moramo napraviti razliku između muških i ženskih pacijenata, jer sama anatomija nije ista. Moramo voditi računa da muškarac ne dobije jedan ženski izraz lica i žensku lepotu, za razliku od žena koje svakako vole da ti uglovi obrva, kao i sam rez na kapcima i oblik budućih kapaka, budu prilično ženstveni”, zaključuje dr Popović.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar