Od salona lepote za XXL dame do poslovnog carstva

06-09-2021
Featured Video Play Icon

Kada je 226 kg teška Jamie Lopez, 2017. otvorila svoj prvi je salon za ulepšavanje – namenjen osobama korpulentnije građe, nije mogla ni da sluti koliko će u narednim godinama da nadogradi svoj biznis. Danas je Jamie poslovna žena, sigurna u svoj izgled i zadovoljna jer može doprineti lepoti i kvalitetu života – osobama poput nje 

u nezaobilaznoj ponudi ovog salona lepote su hrana i piće

Osobe sa viškom kilograma često su uskračene u mnogočemu

Koliko god modna industrija nametala mere extra skinny manekena, realnost je malo drugačija. Višak kilograma kod Amerikanaca (a i globalno) je postao posve uobičajena stvar , međutim takve osobe se često susreću sa problemima poput nemogućnosti da pronađu željeni broj odeće u trgovini,  stolica kod frizera  ili stol za masažu su im – premali, a pored toga ne vole izlagati svoje telo u svakakvim salonima lepote.

Noćni klub za XXL dame je takođe u vlasništvu Jamie

Kampanja mržnje zbog drugačijeg izgleda

Tom problemu doskočila je 226 kg teška, Jamie Lopez koja je 2017. otvorila Babydoll Beauty Coutureu u Las Vegasu – prvi salon lepote namenjen ženama korpulentnije građe. Tada je izjavila kako ”će ovo mesto biti pravo utočište za XXL dame”.  Međutim, ubrzo je bila prisiljena preseliti svoj posao zbog ‘kampanje mržnje’: ” Suočila sam se sa reakcijom koja je uključivala stalne zlonamerne telefonske pozive, krađe, vandalizam, pa čak i fekalije razmazane po prozorima.”

Nova linija odeće za XXL dame

Novi poslovi namenjeni XXL damama cvatu

U novom salonu posao cvate, a mnoge velike žene oduševljene su uslugom. Tretmani lepote, pedikir, manikir, frizer, šminkanje, samo su deo ponude u Babydoll Beauty Coutureu, koja uključuje i nezaobilazne poslastice, hranu i piće. Pored navedenog, Jamie je uveliko proširila posao:  lansirala je kolekciju svoje šminke kao i odeće namenjene velikim lepim ženama. Kako bi zaokružila priču, otvorila je i noćni klub namenjen istoj populaciji kao i svim njihovim simpatizerima.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Instagram babydollbeautycouture  

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar