Nezaobilazna kozmetika za negu zrele ženske kože

10-09-2021

Zrela koža je veoma zahtevna, zato je hidratacija neophodna kako bi se poboljšala tekstura i očuvao mladolik izgled lica . U tome će značajno pomoći određeni sastojci koji koži daju vlažnost i ujednačenost tena, smanjuju pojavu bora i utiču na bržu obnovu epidermisa – površinskog višeslojnog tkiva kože

Cink oksid ili titan dioksid štiti od UV zračenja

“Ova dva sastojka su fizički blokatori UV zraka, tako da ne samo da sprečavaju rak kože, već i pojavu nepravilnosti kao što su hiperpigmentacija, bore, prošireni kapilari”,  objašnjava dr. Adarsh ​​Vijaj Mudgil iz Njujorka.  Cink možete primenjivati u direktnoj nezi kože lica, što će posebno obradovati osobe za problematičnom kožom. Maske za lice u kojima se nalazi cink doprinose smanjenju upalnih procesa na koži, dubinski čiste pore od nečistoća, regulišu lučenje sebuma i isušuju postojeće bubuljice na licu.

Nezamenjiva hijaluronska kiselina

“Kako starimo, usporava se način vlaženja kože. Koža postaje suva, ali je može spasiti hijaluronska kiselina, vrlo delotvoran ovlaživač jer zadržava višestruku težinu vode”, kaže dr. Mudgil, te dodaje kako koži daje mekoću i svežinu. Prosto rečeno, u tkivu ona deluje kao „sunđer“  koji zadržava čak 1000 puta veću količinu vode od svoje težine. Vezujući tako veliku količinu vode – do šest litara po gramu, hijaluronska kiselina obezbeđuje čvrstinu u vezivnom tkivu a uz to daje koži volumen i čini je zategnutom.

Retinol podstiče proizvodnju kolagena

Lekarka Kerolin Trejser iz Njujorka kaže da vitamin C pomaže kod svih tipova kože u sintezi kolagena. “Kao glavni strukturni protein u ljudskom telu, kolagen pomaže koži da održi svoju snagu i elastičnost. Povećavanje kolagena rezultira masnijom kožom i  sitnim linijama i borama. S obzirom na to da je vitamin C takođe antioksidans, pomaže da se oteraju slobodni radikali koji podstiču hiperpigmentaciju i nastanak bora”.

FOTO: arhiv

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar