Estetske korekcije za muškarce: pored lepog tela, traži se i lepo lice

12-09-2021

Budući da muškarci sve više postaju svesni važnosti vlastitog izgleda, osim botulina i hijaluronskih filera, podvrgavaju se tretmanima lepote, redovnim negama kože lica, a sve česće i hirurškim intervencijama

Peglanje bora neinvazivim metodama

Baš kao i kod pripadnica nežnijeg pola, i muškarci peglaju bore pomoću popularnih preparata za podmlađivanje – hijaluronskih filera i botoxa. Ali za razliku od žena, muškarci su veoma diskretni s primenom navedenih sredstava za podmlađivanje i  izričito naglašavaju kako žele prirodan rezultat. Primena botoxa kod muške populacije popularno se naziva brotox.  

diskretno peglanje bora botoksom

Proređena ili izgubljena kosa

Zbog uticaja, muškog polnog hormona, kod muškaraca u velikom broju slučajeva sa starenjem dolazi i do proređenja kose. Jedan od anti-age tretmana na koži vlasišta je mezoterapija i karboksiterapija u kombinaciji s tabletama finasterida, no ova je terapija učinkovita samo kod muškaraca kod kojih nije došlo do potpunog gubitka korena vlasi.  U slučaju potpunog gubitka korena vlasi, najefikasnija metoda je FUE transplantacija. 

pre i posle fue transplantacije

Podizanje obrva i kapaka

Kod muškaraca su uobičajeni tretmani podizanja obrva – ukoliko su one jako spuštene. Ta intervencija može se izvesti na neinvazivan način – pomoću botoksa  ili  hirurškom korekcijom, tzv brow liftom,  koja daje trajne rezultate. U slučaju viška kože na kapcima i pojavi „masnih jastučića“ , najefikasniji zahvat za njihovo odstranjivanje je blefaroplastika, koja daje brze i fantastične rezultate sa trajnim dejstvom.

blefaroplastika donjih kapaka

Smanjenje grudi i zategnuće podvaljka

Muškarci koji pate od povećanih grudi, odnosno viška masti u tom području, mogu se podvrći zahvatu ginekomastije tj. njihovoj redukciji.  Takođe, pripadnici snažnijeg pola se sve više podvrgavaju liposukciji podvaljka, ne samo radi njegove redukcije, nego i poboljšanja konture donjeg dela lica. Manja konturisanja brade i lica mogu se izvesti i pomoću hijaluronskih filera.

Korekcija podvaljka: pre i posle intervencije

Liposukcija: majka uklanjanja masnih naslaga

Kod pojave lokalizovanih nakupina masnog tkiva na telu, muškarci se poput žena, podvrgavaju  i liposukciji ostalih regija, kao što su stomak, bokovi  ili bedra.  Međutim, ukoliko je reč o prekomernim masnim naslagama na stomaku, u tom je slučaju potrebno obaviti abdominoplastiku, hiruršku metodu koja obuhvaća njihovo uklanjanje isisavanjem kao i odstranjenje viška kože.

liposukcija stomaka kao priprema za abdominoplatiku

Fejslifting za veće intervencije na licu

Ukoliko ste muškarac u četrdesetima ili stariji, i muči vas višak kože koji je izražen po celom licu, tada je pravo rešenje za vaš problem fejslifting. Ovom intervencijom odstraniće se viškovi kože a opušteni mišići vratiti u pozicije od pre deset godina i više.  Za dodatni efekat podmlađivanja, može se koristiti i transfer vlastite masnoće u određene regije na licu, čime se uz zategnutost postiže i  mladalačka punoća.

FOTO: arhiv

 

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar