Sve više muškaraca je iskompleksirano radi svog izgleda. Ovi delovi tela ih posebno frustriraju

20-02-2024

Rezultati studije sprovedene na američkom univerzitetu ‘Chapman’ su pokazali su da čak 40 % muškaraca nije zadovoljno svojim izgledom. Takođe, većina muškaraca (njih 60%) je pod pritiskom jer smatraju da ih se prosuđuje samo na osnovu izgleda a to im nije ugodna spoznaja 

Istraživanje o kompleksima kod muškaraca

Do novih spoznaja o kompleksima muškaraca, istraživački tim univerziteta ‘Chapman’, došao je analizom rezultata pet nacionalnih istraživanja u kojima je učestvovalo oko 100.000 muškaraca svih dobnih skupina. Muškarci posvećuju mnogo manje vremena brizi o svom izgledu nego žene no uprkos tome, njih čak 23% zainteresovano je za plastičnu hirurgiju kojom bi korigovali svoje telesne nedostatke. Te iste nedostatke, naučili su vrlo lukavo sakriti od svojih partnerica prilikom intimnih odnosa.

Srame se stomaka, grudi i zadnjice

Rezultati studije su pokazali da  je 39 % muškaraca zaokupljeno svojim izgledom.  Pripadnici jačeg pola, tokom seksa najčešće pokušavaju sakriti svoj stomak koji ih najviše frustrira i stvara im nelagodu. Grudi, zadnjica i genitalije su takođe  kritične zona na muškom telu i ukoliko ih partnerica promatra, to će takođe poljuljati samopouzdanje gospode. Za kraj,  ono šta ih čini nezadovoljnima je veličina mišića. Čak 30 % ispitanika volela bi da su nabildovaniji.

Žele izgledati bolje radi kratkih veza

Istraživači sa Univerziteta Chapman su pretpostavljali da i muškarci imaju komplekse. Ipak, zapanjio ih je postotak onih koji su nezadovoljni svojim izgledom, težinom i mišićima, baš kao i broj ispitanika koji na svom telu ne bi ništa menjali. Muškarci su svesni činjenice da ženama fizički izgled nije toliko važan kao njima. Taj faktor im  postaje važan kada su u pitanju kratkotrajne afere. Zbog toga osećaju pritisak da izgledaju najbolje što mogu, a to mnogima ne pada lako.

FOTO: arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar