Sve više muškaraca je iskompleksirano radi svog izgleda. Ovi delovi tela ih posebno frustriraju

26-07-2022

Rezultati studije sprovedene na američkom univerzitetu ‘Chapman’, pokazali su da čak 40 % muškaraca nije zadovoljno svojim izgledom. Takođe, većina muškaraca, njih 60 posto,  pod pritiskom je jer smatraju da ih se prosuđuje samo na osnovu izgleda što ni njima, baš kao ni ženama nije ugodna spoznaja

Istraživanje o kompleksima kod muškaraca

Do novih spoznaja o kompleksima muškaraca, istraživački tim univerziteta ‘Chapman’ došao je analizom rezultata pet nacionalnih istraživanja, u kojima je učestvovalo oko 100.000 muškaraca svih dobnih skupina. Muškarci brizi o svom izgledu posvećuju mnogo manje vremena nego žene, no uprkos tome, njih čak 23% zainteresovano je za plastičnu hirurgiju kojom bi korigovali svoje telesne nedostatke. Te iste nedostatke, naučili su vrlo lukavo sakriti od svojih partnerica prilikom intimnih odnosa.

Srame se stomaka, grudi i zadnjice

Rezultati studije su pokazali da  je 39 % muškaraca zaokupljeno svojim izgledom.  Pripadnici jačeg pola tokom seksa najčešće pokušavaju sakriti svoj stomak, koji ih najviše frustrira i stvara im nelagodu. Grudi, zadnjica i genitalije su takođe  kritične zona na muškom telu, i ukoliko ih partnerica promatra , to će takođe poljuljati samopouzdanje gospode. Za kraj , ono šta ih čini nezadovoljnima je veličina mišića. Čak 30 % ispitanika volela bi da su nabildovaniji.

Žele izgledati bolje radi kratkih veza

Istraživači sa univerziteta Chapman su pretpostavljali da i muškarci imaju komplekse, no zapanjio ih je postotak onih koji su nezadovoljni svojim izgledom, težinom i mišićima, baš kao i broj onih koji na svom telu ne bi ništa menjali. Muškarci su svesni činjenice da ženama fizički izgled nije toliko važan kao njima, no također im je jasno da im taj faktor postaje važan kada su u pitanju kratkotrajne afere. Zbog toga osećaju pritisak da izgledaju najbolje što mogu, što mnogima nije lako.

FOTO: arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar