Prof dr Nenad Stepić: korona nije bitno uticala na estetsku medicinu i hirurgiju

16-02-2021
Featured Video Play Icon

Predsednik srpskog Udruženja za plastičnu rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju (SRBPRAS) – prof dr Nenad Stepić, otkriva koliko je pandemija COVID-19 uticala na tretmane lepote i hirurške procedure

Svi žele biti mladi i lepi

Iako je korona kriza pogodila brojne poslovne sektore širom sveta, čini se kako ona nije bitno uticala na broj obavljenih invazivnih i neinvazivnih intervencija lepote: ”Marta prošle godine, kad je krenula korona i vanredno stanje, ja sam otkazao 11 operacija…naravno u želji da ne ugrozim svoje pacijentkinje. Međutim, nakon nekoliko meseci kad nam je dozvoljeno da radimo, zaista su se pacijenkinje javile i javljaju se u nesmanjenom broju,” kaže prof dr Stepić, specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije.

Zašto je trend estetskih korekcija u porastu?

Čini se kako je ograničenje kretanja podstaklo brojne pacijente da urade neke zahvate koje su dogo planirali ali nikada nisu pronašli pravi momenat za podvrći im se: ”Sve žene kažu:”ali nismo išle na more, nismo išle na zimovanje , nisam išla u šoping , želim nešto za sebe da uradim a dugo godina već čekam da nađem vremena i evo sad je verovatno to vreme”. Mislim da je to razlog.”, pojašnjava doktor Stepić.

Manje intervencije su najtraženije

Željene korekcije su razne, a ovo su najtaženije: ”Na prvom mestu od hirurgije dojki je uvećanje grudi. Naravno, uvećanje sa podizanjem. Zatim smanjenje grudi. Znači, definitivno grudi su broj jedan. Nakon toga korekcija nosa, liposukcije i u poslednje vreme je zaista povećan broj zahteva za tim nekim mini liftingom lica.Zatim, cat eye lookom, korekcijom pozicije obrva, korekcijom kapaka i tih nekih manjih hirurških intervencija koje se mogu obaviti čak i u lokalnoj anesteziji”, zaključuje dr Nenad.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar